Βαρβιτσιώτης: «Συγνώμη για τη λάθος διατύπωση»

Βαρβιτσιώτης για Πειραιά: Ζητώ συγγνώμη για τη λανθανσμένη διατύπωση Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Δημόσια συγγνώμη για την πρώτη διατύπωση σχετικά με το θύμα και το πλήρωμα του Blue Horizon, ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας» ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Υπενθυμίζεται  ότι η πρωινή δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη σε τηλεοπτική συνέντευξη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», ήταν η δήλωση του υπουργού ο οποίος αρχικά μετά τις αντιδράσεις με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ως αδιανόητο κάποιοι να τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με τους θύτες.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης»

Στη συνέχεια, μιλώντας στο Mega, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει ένα από τα κεκτημένα που έχουμε σαν έθνος, την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ προσωπικά μπορώ εξισώνω το θύτη με το θύμα, το θεωρώ μια ακραία υπερβολή και να μην σας πω και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος ανέφερε αρχικά. 

«Είναι τόσο θλιβερό που μπορώ να σας πω ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ και αισθάνομαι πραγματικά ότι δεν μπορεί ένας 36χρονος συμπολίτης μας, ο Αντώνης, να θέλει να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο και κάποια από τα μέλη του πληρώματος να τον πετάνε στη θάλασσα και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του κι εν τέλει να καταλήγει. Και κάποιοι προσπαθούν πάνω σε αυτό να προκαλέσουν πολιτικές εντυπώσεις. Είναι εκτός πλαισίου» συμπλήρωσε. 

Κακουργηματική δίωξη στα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των τεσσάρων μελών του πληρώματος της Blue Orizon, που συνελήφθησαν χθες για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη.

Συνελήφθησαν αφού κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει μέλος του πληρώματος του Blue Horizon να σπρώχνει τον 36χρονο όταν εκείνος επιχειρεί να επιβιβαστεί στο πλοίο. Με την δεύτερη απόπειρα τον σπρώχνουν ξανά και εκείνος πέφτει στη θάλασσα όπου και πνίγεται από τα απόνερα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι αιτία θανάτου του ήταν ο πνιγμός ενώ είχε εκδορές και κακώσεις. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM