Βερολίνο: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στην Ελλάδα

Βερολίνο: Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

"Στόχος μας η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη" δηλώνει τώρα το Βερολίνο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε για την πιθανότητα ενός Grexit.


Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε σήμερα είπε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, και τόνισε ότι «δουλεύουμε σκληρά για την ενδυνάμωση της Ενωσης και την διατήρησή της στην υπάρχουσα μορφή».

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, δεν θα της δοθεί λευκή επιταγή», σημείωσε επίσης, επαναλαμβάνοντας ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα δοθεί μόνο αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι διμερή υπόθεση, αλλά υπόθεση που αφορα την Ελλάδα και όλη την ευρωζώνη, σημείωσε ο εκρπόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Από την αρχή της κρίσης οι κυβερνητικοί παράγοντες της Γερμανίας έχουν θέσει ως στόχο να προστατεύσουν και να σταθεροποιήσουν την Ευρωζώνη. Αυτός παραμένει ο πολιτικός μας στόχος: η παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ», υπογράμμισε.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας, δεν θα της δοθεί λευκή επιταγή», σημείωσε επίσης, επαναλαμβάνοντας ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα δοθεί μόνο αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Ναι, αλλά μας έχετε τσακίσει στα φάουλ και ο διαιτητής είναι μιλημένος.