Βουλή: Αρχίζουν οι προγραμματικές δηλώσεις- Τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει ο Μητσοτάκης

Βουλή: Αρχίζουν οι προγραμματικές δηλώσεις- Τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η διαδικασία θα αρχίσει στις 17:00, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναμένεται να κινηθούν σε θέματα που αφορούν τους μισθούς, το σύστημα υγείας και το κράτος, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ. Ένα κομμάτι των εξαγγελιών θα αφορά μέτρα άμεσης εφαρμογής για την ελάφρυνση των πολιτών και θεωρείται δεδομένη η επέκταση του market pass έως τα τέλη του χρόνου, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και κατάργηση του «πέναλτι» του 30% για τους συνταξιούχους που εργάζονται, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και άλλα μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως έκπληξη. 

Προγραμματικές δηλώσεις: Οι αλλαγές και το χρονοδιάγραμμα

Η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις θα γίνει με αρκετές αλλαγές, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές 2023. Έπειτα από χρόνια, δεν θα υπάρχει κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς το «βάρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει ο μεταβατικός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος. Επίσης, αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή του Νίκου Ανδρουλάκη στη διαδικασία. 

Στην τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, εκτός από τους αρχηγούς κομμάτων θα τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, με τους τελευταίους, να εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών κατ’ αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Το χρονοδιάγραμμα: 

Πέμπτη: 17:00 Ανάγνωση και συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης (ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων)

Παρασκευή: 09:00 Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης

Σάββατο: 09:00 Συνέχιση της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση (κλείσιμο συζήτησης με ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγών κομμάτων με αντίστροφη σειρά)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ζ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM