Βούτσης για μετατάξεις: Κάναμε λάθος - Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας

Βούτσης για μετατάξεις: Κάναμε λάθος - Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
3

Για λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα των μετατάξεων έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και να κερδίσει τις εκλογές.

«Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης αναφορικά με το θέμα των μετατάξεων. 

Ο κ. Βούτσης είπε επίσης ότι ως προς τα εργασιακά στη Βουλή υπάρχει πλήρης κανονικότητα σε σχέση με το παρελθόν. «Το στοιχείο της συγγένειας για υπαλλήλους της Βουλής, ήταν ένα καθεστώς. Παραλάβαμε πλήρως πελατειακό σύστημα στο οποίο δεν υπήρχε θέμα μέσα στην κρίση να σταματήσουμε οποιαδήποτε σύμβαση», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως σήμερα δεν υπάρχουν αργομισθίες ή «γκρίζες» περιοχές. «Εφόσον είναι επαρκές το προσωπικό δεν θα είχα αντίρρηση να σταματήσουν οι αποσπάσεις στη Βουλή», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίζει τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Σας το λέω ευθύτατα. Είναι άλλες εκλογές αυτές. Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά. Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
«Η κυβέρνηση έκανε λάθος στο θέμα των μετατάξεων. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά», σχολίασε ο Νίκος Βούτσης Είναι αργά για δάκρυα Νίκο. Πολύ αργά.
Απο το "δε νιωθω κανενα ιχνος ενοχης ή ευθυνης" στο "καναμε λαθος". Ειδες τι κανουν μερικες φαπες; Μετα την 7η Ιουλιου μπορει και να παραδεχτουν την μ@λακια που εκαναν το πρωτο εξαμηνο του 2015...