Economist: Πρόωρες εκλογές με νικητή ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση Ν.Δ.

Economist: Πρόωρες εκλογές με νικητή ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση Ν.Δ. Facebook Twitter
2

Εκλογές το Μάιο του 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές και νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση Ν.Δ. προβλέπει το περιοδικό Economist.

Σε δημοσίευμα του το περιοδικό αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και νικητής σε περίπτωση εκλογών, θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους και έτσι η Ν.Δ. έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης.

Το περιοδικό υποστηρίζει επίσης ότι θα χρειαστεί επιπρόσθετη «ανακούφιση» του χρέους, καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του ενώ προειδοποιεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα 30% να οδηγηθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη μέσα στην επόμενη τετραετία.  

Εκτιμά επίσης ότι θα υπάρξει ύφεση 5,5% το 2013 και 2% το 2014 και πως η ανάπτυξη θα έρθει το 2015-2017 και θα κινηθεί με 1,9%. Παράλληλα, σημειώνει ότι αν η χώρα μείνει στο ευρώ, θα κινηθεί στο πλαίσιο του μνημονίου με λιτότητα και διαρθρωτικές αλλαγές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο economist είναι έγκυρος και κατατοπισμένος αλλά η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι κάπως άκυρη. Με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο είναι εξαιρετικά απίθανο αυτό το σενάριο, να σχηματίσει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα.