Εκλογές 2019: Μπουτάρης - «Εγώ τέλειωσα από δήμαρχος. Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της»

Εκλογές 2019: Μπουτάρης - «Εγώ τέλειωσα από δήμαρχος. Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της» Facebook Twitter
Εurokinissi
0

«Εγώ τέλειωσα από δήμαρχος. Η πόλη ας κάνει το κουμάντο της», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης νωρίτερα σήμερα, εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, στην οδό Εθνικής Αμύνης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρία, και από συνεργάτες του. Ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε πως η απόφασή του να μη συμμετέχει στη σημερινή εκλογική διαδικασία ήταν εύκολη, ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια, μιας και η θητεία της διοίκησής του λήγει στις 31 Αυγούστου 2019.

«Έχω 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πέρασα καλά και κακά και τώρα είναι η ώρα να αποσυρθώ από τα κοινά του δήμου. Από κει και πέρα έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω. Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο οποίο είμαι πρόεδρος και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει να χτίζεται. Έχω ένα ακόμη όνειρο, την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα, ενώ είμαι νιόπαντρος και θέλω να ασχοληθώ με τη γυναίκα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις πολλές υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο, ο κ.Μπουτάρης τόνισε: «Τόνοι χαρτιά, ένα δάσος ολόκληρο έφυγε για τα ψηφοδέλτια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε 19 υποψηφίους δημάρχους για τη Θεσσαλονίκη. Όλοι με το νου τους μπαϊράμι κάνουν». Ερωτηθείς για τις επισκέψεις του στα εκλογικά κέντρα υποψηφίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Θεωρώ ότι ήταν μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας. Όπως τους δέχτηκα όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο δημαρχείο και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία, με την ίδια λογική επισκέφτηκα και τα εκλογικά τους κέντρα, επειδή έχω φίλους που ψηφίζουν διάφορα κόμματα. Εγώ δεν θα επηρεάσω κανέναν τι ψηφίζει. Μου ζήτησαν όλοι ψηφοδέλτια. Πέρασα από Βούγια, Ταχιάο, Λεκάκη, Παπαστεργίου, Νοτοπούλου και αυτό το θεωρώ ότι είναι μια χειρονομία πολιτικής ευγένειας. Εγώ τελείωσα από δήμαρχος. Από 'κει και πέρα η πόλη ας κάνει το κουμάντο της».

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές, τονίζοντας πως «η Ευρώπη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας» και πως θα πρέπει «να μετέχουμε ενεργά, γιατί από την Ευρώπη εξαρτάται και η καλή πορεία της Ελλάδας». Παράλληλα, για τους δεκαεπτάχρονους και τις δεκαεπτάχρονες, που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά, ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως θα έπρεπε να έχει προηγηθεί κατάλληλη εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM