Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό - Προς καθολικό lockdown η Αττική

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό - Προς καθολικό lockdown η Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έκτακτη σύσκεψη θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι, για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, «προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.»

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ ολικό lockdown

 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε το πρωί πως οι αναλύσεις των αρμόδιων επιτροπών δείχνουν ότι έρχεται και στην Ελλάδα το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ένα ολικό lockdown στην Αττική διαφαίνεται αναπόφευκτο.

«Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος», δήλωσε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα με νέα κρούσματα εντοπίζεται στην Αττική. Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα «δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση» και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά και τα σχολεία.

«Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική, όλα θα κριθούν από τα κρούσματα [...] το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή μου θα είναι ένα σύντομο ολικό lockdown σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου».

Ειδικοί: Τουλάχιστον δυο εβδομάδες σε καθολικό lockdown για να είναι αποτελεσματικό

 

«Αν είναι να κάνουμε lockdown, έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Κικίλιας. Το κάνεις τώρα, τώρα που ακόμη δεν έχει γίνει η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών πολύ μεγάλη», δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Κατά τον ίδιο, το καθολικό απαγορευτικό θα μπορούσε να διαρκέσει από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Της ίδιας άποψης είναι και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως για να είναι αποτελεσματικό ένα σκληρό lockdown, πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες κατά τις οποίες θα είναι όλα κλειστά και οι πολίτες δεν θα παρακάμπτουν τους περιορισμούς. 

Εκτίναξη κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαίδης, προειδοποιούσε νωρίτερα πως η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής άγγιξε αυτή την εβδομάδα το 205%, και οι μετρήσεις θα μπορούσαν να οφείλονται ακόμα και σε 100.000 ενεργά κρούσματα. 

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι στις αρχές Μαρτίου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσουν τα 2.500 και πρότεινε κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων στο Λεκανοπέδιο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM