Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια λίγο πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, μετά την κατάθεση βουλευτικής τροπολογίας, η οποία κατ' αρχάς έγινε δεκτή, και εν συνεχεία αποσύρθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.
Η τροπολογία, που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Κωνσταντίνος Μορφίδηε, προέβλεπε ότι «βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις», έναντι 12 δόσεων που προβλέπει το ισχύον καθεστώς ή 24 εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη απείλησε με αποχώρηση από την ψηφοφορία.
Οι κκ Μηταφίδης και Μορφίδης επικαλέστηκαν την ανάγκη να ξεπεραστούν προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls.
Αποσύροντας την τροπολογία, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «τροπολογίες που κατατίθενται με καλή πρόθεση δεν πρέπει να σκιάζονται από άλλες σκοπιμότητες» και προσέθεσε ότι πρέπει να αποσυρθεί και να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία, «ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά».
Η προτεινόμενη ρύθμιση όριζε ότι οι επίμαχες οφειλές μπορούσαν να ρυθμιστούν σε δύο έως 48 δόσεις, υπό την προϋπόθεση η πρώτη δόση να καταβληθεί εντός 10 ημερών από την ισχύ του νόμου. Παράλληλα, ήρε ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» από τη στιγμή που εξοφλούνταν το 3% της αρχικής οφειλής.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στηλίτευσαν το γεγονός ότι η τροπολογία κατατέθηκε όχι μόνο εκπρόθεσμα αλλά λίγα μόλις λεπτά πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας καθώς και ότι δεν συνοδευόταν από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, προκειμένου να είναι ξεκάθαρα τα οφέλη και οι ζημίες για το ελληνικό δημόσιο.