Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης

Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter
Επεισόδια σε κινητοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για ενδεχόμενη υποκίνηση των επεισοδίων που ξέσπασαν από το πρωί της Δευτέρας στη Λέσβο, στις κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια.

«Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δε συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Επιπλέον οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε», δήλωσε ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος στα επεισόδια.

Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter

«Η Ελληνική Αστυνομία αντιμετώπισε, σήμερα, επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων», κατέληξε ο κ. Μηταράκης.

Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter

  

Συγκρούσεις, φωτιές και δακρυγόνα

Η διαδήλωση έφτασε κοντά στην είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης περίπου στις 10:30 το πρωί. Εκεί υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, που δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν. Τότε μια ομάδα περίπου 1.000 διαδηλωτών έφυγε μέσω γειτονικών χωραφιών, με σκοπό να μπει από άλλο δρόμο στην πόλη.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ «στην πορεία τους άναψαν φωτιές για αντιπερισπασμό» και η φωτιά πέρασε και σε κτήματα που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ. Τότε άρχισαν οδομαχίες, και η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να μην ενισχυθεί ο αριθμός όσων προσπαθούσαν να φτάσουν στην πόλη.

Το κλείσιμο του δρόμου δεν επέτρεπε και την έξοδο των οχημάτων της Πυροσβεστικής από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή. Η αστυνομία απώθησε έναν μεγάλο αριθμό νεαρών Αφγανών που πίεζε για να περάσει.

Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter

Την ίδια ώρα, περίπου 500 άτομα κατάφεραν και μπήκαν στην πόλη της Μυτιλήνης και κατέλαβαν τον δρόμο της προκυμαίας μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, ενώ κάποιοι έστησαν σκηνές. Αργά το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η τάξη και έσβησαν οι φωτιές. Σε ό,τι αφορά τους συγκεντρωμένους μέσα στην πόλη, υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση οδηγήθηκαν προς την πλατεία Σαπφούς, προκειμένου να επιστρέψουν από εκεί στη Μόρια.

Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter
Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter
Επεισόδια στη Μόρια- Μηταράκης: Έρευνα για το ενδεχόμενο υποκίνησης Facebook Twitter
Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προεκλογικά γρινιάζαμε ορισμένοι, ότι δεν είχε δημοσιοποιήσει η ΝΔ μετρήσιμο πλάνο 5ετίας, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα.Μεταξύ αυτών και το μεταναστευτικό / προσφυγικό βέβαια.Από την στιγμή λοιπόν που η ΝΔ εκλέχτηκε κυβέρνηση, είδαμε να αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο θέμα με μια μεγάλη επιπολαιότητα και παλινωδίες.Απόδειξη, η αρχικά κατάργηση του σχετικού υπουργείου και η 6 μήνες μετά επανασύστασή του !Ό, τι και να λέει λοιπόν ο κ. Μηταράκης για ενδεχόμενο υποκίνησης - ακόμη και αν και όταν αποδειχθεί ότι ισχύει αυτό και δεν είναι σπέκουλα -, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.Τελεία.Και ας βρεί λύση στο πρόβλημα γρήγορα, χωρίς πολλά λόγια.