Επιχείρηση «Hook»: Ελληνικά F-16 συνοδεύουν αμερικανικά βομβαρδιστικά

Επιχείρηση «Hook»: Ελληνικά F-16 συνοδεύουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Facebook Twitter
0

Τέσσερα ζεύγη ελληνικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευσαν, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου B-52 κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της επιχείρισης «Hook».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, κατόπιν αιτήματος της USEUCOM.

Τα ελληνικά F-16 ανέλαβαν συνοδευτικό ρόλο των Β-52 εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας με διαδρομή πάνω από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τις Βόρειες Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και δυτικά της Κύπρου.

Από εκεί, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τη συνοδεία ανέλαβαν μαχητικά της Μεγάλης Βρετανίας ενώ κατά την επιστροφή τους, στο ίδιο περίπου σημείο, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά παρελήφθησαν εκ νέου από τα ελληνικά μαχητικά, κινούμενα πάνω από τα Δωδεκάνησα, τη βόρεια Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, οπότε και εξήλθαν του FIR Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η συνοδεία αμερικανικών βομβαρδιστικών πραγματοποιείται για δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών εβδομάδων καθώς η προηγούμενη είχε λάβει χώρα στις 28 Αυγούστου 2020, στο πλαίσιο της επιχείρισης του ΝΑΤΟ «Allied Sky». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση «Hook» καταδεικνύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ, η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς με την υλοποίηση συνεκπαιδεύσεων και κοινών αποστολών.

Η συνεχής παρουσία μονάδων και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο αποδεικνύει τις δυνατότητες υλοποίησης πολλαπλών αποστολών στη ευρύτερη περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM