Ερντογάν: Τηλεφώνησα στον Μητσοτάκη - Να μη ζήσουμε τίποτα ανησυχητικό στο Αιγαίο

Ερντογάν: Τηλεφώνησα στον Μητσοτάκη - Να μη ζήσουμε τίποτα ανησυχητικό στο Αιγαίο Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που τηλεφώνησε χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. 

Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών, εκφράζοντας την ελπίδα να μην σημειωθεί τίποτα ανησυχητικό στο Αιγαίο και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας πριν την αναχώρηση για την Βοσνία - Eρζεγοβίνη είπε: «Στην Ελλάδα τις εκλογές τις κέρδισε ο κύριος Μητσοτάκης με ένα ποσοστό κοντά στο 40% και θα έχει περίπου 160 βουλευτές. Του τηλεφώνησα και του ευχήθηκα συγχαρητήρια. Ελπίζω με την βοήθεια του Θεού, με την Ελλάδα να συνεχίσουμε μια νέα πορεία, συμφιλιωμένοι με αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας μετά τις εκλογές μέσω των αρμοδίων. Επιθυμία μας είναι στο Αιγαίο και στη ανατολική Μεσόγειο να μην ζήσουμε με τίποτα οτιδήποτε ανησυχητικό».

Παράλληλα παρουσιάστηκε αμετακίνητος από τα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή: «Όπως ξέρετε συνεχίζουμε κανονικά τον οδικό μας χάρτη στην ανατολική Μεσόγειο. Ίσως δεξιά και αριστερά να ακουστούν και κάποιες φωνές που ενοχλούν. Όμως δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τη διαδικασία κ εμείς αλλά και οι ομογενείς μας στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM