Eurogroup: Δεν βλέπουν συμφωνία σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών

Eurogroup: Δεν βλέπουν συμφωνία σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Facebook Twitter
0

Οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα είναι πολύ λίγες, σύμφωνα με πολλούς υπουργούς Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, το οποίο πραγματοποιείται ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 19 χωρών της ευρωζώνης, που έχει προγραμματιστεί για αργότερα.

«Έχω πολύ λίγες ελπίδες ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία σήμερα», δήλωσε ο ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ προσερχόμενος στο Eurogroup. 


Ο Ιρλανδός ομόλογός του Μάικλ Νούναν δήλωσε από την πλευρά του ότι έχει «πολύ λίγες προσδοκίες», εξηγώντας πως «η προετοιμασία δεν ήταν ιδανική» και κρίνοντας ότι είναι πιθανό οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης να ξανασυναντηθούν την Πέμπτη, πριν από μία νέα σύνοδο κορυφής, αυτή τη φορά των «28», στις Βρυξέλλες.


Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος εκτίμησε ότι είναι «απίθανο» να υπάρξει συμφωνία σήμερα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «μένει λίγος χρόνος, όμως μένει [χρόνος]». 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως πρώτα θα πρέπει οι θεσμοί να αποφανθούν επί των προτάσεων, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις στάλθηκαν την τελευταία στιγμή. Μιλώντας σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση, επισήμανε πως «είναι αδύνατον να έχουμε την τελική αξιολόγηση σήμερα... θα δούμε αν υπάρχει η βάση για τις τελικές συνομιλίες». Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Ντάισελμπλουμ αποχώρησε χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση αν θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup αυτή την εβδομάδα.

 

Δεν έχουμε λάβει ουσιαστικές προτάσεις από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τόνισε μάλιστα ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι από την Πέμπτη». Όπως επισήμανε, «χωρίς ουσιαστικές προτάσεις δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε σοβαρά μια Σύνοδο για το ελληνικό ζήτημα». Πρόσθεσε επίσης ότι ούτε το ΔΝΤ έλαβε τις ελληνικές προτάσεις.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM