FAZ: Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε για την Ελλάδα

FAZ: Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε για την Ελλάδα Facebook Twitter
Nikos Libertas / POOL / SOOC
0

«Η διαφορά μεταξύ ενός απερχόμενου αμερικανού προέδρου και ενός που αποφασίζει είναι σαφής στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε έναν απολογισμό της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε».

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει: Από ελληνικής άποψης το σημαντικότερο σημείο της ομιλίας Ομπάμα ήταν όταν τάχθηκε υπέρ ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους. (..) Εννοείται πως η ελληνική κυβέρνηση άκουσε, εκτός από τα λεγόμενα του αμερικανού προέδρου, τις δηλώσεις Σόιμπλε, στις οποίες έλεγε ότι "όποιος μιλά τώρα για μείωση χρέους κάνει ζημιά στην Ελλάδα ", ενώ παράλληλα προειδοποιούσε ότι μια απομείωση "θα εξασθενούσε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης"».


«Κανείς ωστόσο στην Ελλάδα δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι σε λίγο ο πρόεδρος Ομπάμα θα περάσει στην ιστορία, ενώ η πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας που ευαγγελίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα παραμείνει, προς το παρόν τουλάχιστον. Ίσως γι αυτό η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι "η κυβέρνηση Τσίπρα εργάζεται πιο εποικοδομητικά από τους προκατόχους της" και ότι στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θα πρέπει να συζητηθούν "βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις" ακούστηκε με ιδιαίτερη προσοχή στην Ελλάδα», καταλήγει η εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM