MH XAΣΕΤΕ

Χάρης Δούκας: Την Κυριακή η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
Νίκος Ανδρουλάκης - Χάρης Δούκας / Φωτ: SOOC

Με όραμα ένα «ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει» ο Χάρης Δούκας θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Ξεκάθαρος ότι θα παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας, επιβεβαίωσε τα σενάρια που το θέλουν να διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην άνοδο των ποσοστών του κόμματος. Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας την απάντησή του στο κάλεσμα του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο είπε ότι «στα όργανα θα ακούσουμε τον πρόεδρο και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας».

Ερωτηθείς κατά πόσο πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να αυξήσει κι άλλο τα ποσοστά του με τον ίδιο στην προεδρία, ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι ακόμη και στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών το 14% που πήρε ήταν πολύ μεγαλύτερο από το 6-7% που έπαιρνε το κόμμα σε μεγάλους δήμους.

Αναγνώρισε την προσφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην άνοδο των ποσοστών του κόμματος, τόνισε όμως ότι πλέον «πρέπει να γίνει η υπέρβαση». «Έχει κάνει έναν σημαντικό αγώνα ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε μία δύσκολη συγκυρία, με ένα δύσκολο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε ένα μεγάλο ποσοστό, το οποίο όμως στη συνέχεια δεν δημιούργησε πολύ μεγάλες συνθήκες υπέρβασης. Είπατε και εσείς πως αν συνεχίσουμε με αυτή την αύξηση θα γίνουμε κυβέρνηση κοντά στο 2050» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν μπορεί να δει μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως στον δήμο της Αθήνας, ο Χάρης Δούκας είπε ότι επρόκειτο για μια συμμαχία βάσης, στην οποία «ήρθαν πολλές δυνάμεις, πολίτες από πολλούς χώρους».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει όπως και στην Αθήνα όπως και σε άλλους δήμους» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «είναι ο χώρος που θα δημιουργήσει τις συνθήκες» για συνεργασίας, κάνοντας ένα «ευρύ κάλεσμα χωρίς αποκλεισμούς». Σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα αυτό είναι «ανάγκη των καιρών, που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανατροπών». Ωστόσο εμφανίστηκε σε αρνητικός σε κοινό ψηφοδέλτιο, λέγοντας ότι στόχος είναι ένα «ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει», πως οι συγκλίσεις θα πρέπει να γίνουν από τη βάση, «σε επίπεδο γειτονιάς».

Πολιτική

MH XAΣΕΤΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για φωτιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - Σύμμαχοι μας τα νέα εργαλεία

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει ότι η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να γίνει μια διεθνώς ελκυστική οικονομία, βρίσκεται στο σωστό δρόμο» υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό