Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια» Facebook Twitter
Φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας.
0

Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο «Μπερεγίνια» βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου συναντήθηκε με Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που έφτασαν στη χώρα μας μετά από την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συνολικά 34 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών παρακολουθούν μαθήματα στα ουκρανικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, στο εν λόγω κέντρο.

«Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο "Μπερεγίνια" συνάντησα Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που, αφού έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών και τον βίαιο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συνεχίζουν το σχολείο στη χώρα μας».

«Απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, που χρειάζονται την αμέριστη υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό δοκιμάζεται η πατρίδα τους», δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψη η κα Σακελλαροπούλου. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM