Κασσελάκης: Η σύγχρονη Αριστερά δεν δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο

kasselakis Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία και αναφέρθηκε σε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του στη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ. 

«Η μεγάλη διαφορά μας από τη ΝΔ είναι ότι εμείς θεωρούμε την εργασία παραγωγική δύναμη, ότι η στήριξη των μισθών, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση των ανισοτήτων όχι μόνο συμβάλλουν, αλλά προστατεύουν την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

Το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν οι επιχειρήσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο να προσελκύσουν τα «μυαλά» της Ελλάδας, αλλά και πώς θα τα ανταμείψουν και θα τα κρατήσουν. 

Άσκησε κριτική στη ΝΔ για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Είναι ντροπή να ξεδοντιάζεις τη Δικαιοσύνη με την κάθε πράξη σου ως κυβέρνηση», επεσήμανε ακόμη. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να είναι «ωτακουστής ούτε ψευτο-ευεργέτης» και συμπλήρωσε ότι αν οι πολίτες του αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας «δεν θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ».

«Όραμά μας είναι μια Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής. Όπου η σύννομη επιχειρηματικότητα ανθίζει. Όπου το κράτος δεν παρεμποδίζει, αλλά βοηθά ουσιαστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε τους αυτούς τους στόχους, αλλά δραστική μείωση της κρατικής σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας», υπογράμμισε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «περνάει στο επόμενο στάδιο της ιστορικής του πορείας, εκείνο μιας σύγχρονης Αριστεράς που δεν δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο, αλλά την βλέπει ως ένα εργαλείο για ευημερία, για μείωση των τεράστιων ανισοτήτων μέσω μια ισχυρής ανάπτυξης». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι στα στοιχεία της Eurostat για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα είναι 26η στους 27, ότι το 2021 -22 η χώρα είχε μείωση των πραγματικών μισθών ανά απασχολούμενο κατά 5,9%, και σωρευτικά μείωση 31% από το 2010, ότι κατατάσσεται χαμηλά στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Καινοτομίας και ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δαπανούν μόνο 0,59% του ΑΕΠ για έρευνα και ανάπτυξη έναντι 1,42% των ευρωπαϊκών. 

Ακόμη, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που «γίνεται εσκεμμένα ακριβώς για να ευνοούνται μόνον οι λίγοι και ισχυροί».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι η βελτίωση στην αναλογία χρέους/ΑΕΠ έχει προκύψει λόγω πληθωρισμού και πως «αυτό δεν είναι βιώσιμο για την κοινωνική συνοχή, ούτε για την ανταγωνιστικότητα της κοινωνίας μας απέναντι στις τεκτονικές πλάκες που κινούνται παγκόσμια, οικονομικά, τεχνολογικά, και γεωπολιτικά». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM