Λαφαζάνης: Οι πιστωτές δεν κάνουν διαπραγματεύσεις, ζητούν πλήρη υποταγή και λεηλασία

Λαφαζάνης: Οι πιστωτές δεν κάνουν διαπραγματεύσεις, ζητούν πλήρη υποταγή και λεηλασία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3

Ευθύνες στους θεσμούς για τη μη ύπαρξη συμφωνίας επέρριψε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ακόμα, έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αγία Πετρούπολη αυτή την εβδομάδα θα υπογραφεί συμφωνία με τη Ρωσία για υποστήριξη του αγωγού φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός δήλωσε πως «την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχουμε συμφωνία έχουν ακέραιη οι πιστωτές και οι θεσμοί, οι οποίοι δεν κάνουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, αλλά ζητούν γη και ύδωρ, πλήρη υποταγή και λεηλασία».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, ούτε είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει την εξόντωση του ελληνικού λαού. Έχουμε κάνει προτάσεις για μια συμφωνία που θα είναι απολύτως συμβατή με το πρόγραμμά μας, που θα μπορεί να στήσει τη χώρα όρθια και να δώσει θετική διέξοδο στην κρίση. Μόνο μια τέτοια συμφωνία που θα είναι σε συνάφεια με το πρόγραμμά μας θα προσυπογράψει η κυβέρνηση -το είπε σήμερα με κάθε σαφήνεια και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε.

Κύκλοι του υπουργείου, που επικαλείται το ΑΠΕ, εκτιμούσαν ότι οι πιθανότητες για συμφωνία λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός και πρόσθεταν ότι η χώρα έχει δυνατότητες, υπάρχουν σχέδια και γίνεται προετοιμασία.

Ο Π. Λαφαζάνης αναχωρεί αυτήν την εβδομάδα για την Αγία Πετρούπολη ως μέλος της κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, που θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται εκεί. Όπως δήλωσε ο υπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί πολιτική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για υποστήριξη του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου «Greek Stream» που θα διέρχεται μέσω Ελλάδας, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει και συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ασε μας στην αγωνια μας,Παναγιωτη μου.Ετσι, να χαρεις οτι αγαπας ! Οταν τελειωσει η θυελλα τοτε μπορουμε να παμε παρεα-οι επιζωντες-στην Αγια Πετρουπολη, να προσκηνυσουμε μαζι στα "θερινα ανακτορα" !