Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος "αδειάζει" ΝΔ και τάσσεται υπέρ ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοπτικές άδειες

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος "αδειάζει" ΝΔ και τάσσεται υπέρ ΣΥΡΙΖΑ στις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

«Διαφορετική άποψη από τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ότι έχει ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» υπογράμμισε πως στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε ομάδα που είχε συνεργαστεί και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη μελέτη όλου του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου και, όπως ανέφερε, «πάνω σε κριτήρια βιωσιμότητας, είδαμε με συγκεκριμένους αριθμούς ότι, για να υπάρχει οικονομική βιωσιμότητα, δεν μπορούν να υπάρχουν πάνω από 2,5 πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί. Από εκεί και πάνω αρχίζει και κλυδωνίζεται -ως και χάνεται- η οικονομική βιωσιμότητα και μιλάμε για ζημιογόνες τηλεοπτικές επιχειρήσεις».

«Δεν ξέρω πολλούς επιχειρηματίες που να θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους για να έχουν μία ζημιογόνο επιχείρηση, εκτός εάν υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα», προκειμένου να πιέσουν την πολιτική εξουσία και να πάρουν άλλες δουλειές και να βγάλουν περισσότερα χρήματα και άλλους τρόπους, υπογράμμισε. Μπορεί η μελέτη του πανεπιστημίου με το 2,5 να είναι λίγο αυστηρή ανέφερε επισημαίνοντας πως «να δεχτούμε να είναι 3; Να δεχτούμε να είναι 4; Παραπάνω δεν θα μπορούσαν να είναι».

«Σε μία περίοδο κρίσης πολλοί μπορούν να μιλήσουν για τις θέσεις των ανέργων, αν κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά δεν είναι απαραίτητο να κλείσουν ... μπορεί να υπάρχουν συνεργασίες, συγχωνεύσεις», ανέφερε τονίζοντας πως θα πρέπει «να επιδιωχθεί να διατηρηθούν ούτως ή άλλως οι θέσεις των εργαζόμενων, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην μπει και μία τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, το οποίο λειτουργούσε με καθεστώς ημιπαρανομίας ... από το 1989 και κανένας δεν έβαζε τάξη ... είτε από φόβο πολιτικού κόστους είτε γιατί πίστευαν τότε οι πολιτικοί ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα ΜΜΕ».


«Όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια, έγινε ακριβώς το αντίθετο: τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική εξουσία και τελικά από τέταρτη εξουσία έγιναν πρώτη», επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ενδιαφερον.Πολυ ενδιαφερον.Οπως φαινεται οι -κατα το μαλλον η ηττον- τραγικες εξελιξεις στην χωρα αποτελουν ,περαν των αλλων και"θερμοκηπιο"καλλιεργειας και αναπτυξης "υπερκομματικων"(:)πολιτικων .Οι οποιοι φαινεται να αυξανονται συνεχως.....
Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει με τέτοιο τρόμο σε ένα κλάδο.. ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός που θα αποφασίσει ποια κανάλια βγαίνουν εκτός κλάδου. Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική παρέμβαση του Συριζα εναντίον όλων αυτών που του κάνουν κριτική. Αντίθετα, μας αρέσει να χρηματοδοτούμε με δημόσιο χρήμα την ΕΡΤ που δεν την βλέπει κανένας, δεν είναι ανταγωνιστική επιχείρηση και δεν αποφέρει κανένα όφελος (ούτε υλικό ούτε ποιοτικό-καλλιτεχνικό)
Το ποσες αδειες εθνικης εμβελειας πρεπει να χορηγουνται ειναι ενα θεμα στο οποιο υπαρχουν βασιμα επιχειρηματα και λογικες τοποθετησεις και απο τις δυο πλευρες.Προσωπικα ειμαι υπερ των απεριοριστων αδειων,αλλα με σοβαρους κανονες και ελεγχο του τροπου λειτουργιας των καναλιων.Γραφεις,ομως,και τα εξης¨:"""Αντίθετα, μας αρέσει να χρηματοδοτούμε με δημόσιο χρήμα την ΕΡΤ που δεν την βλέπει κανένας, δεν είναι ανταγωνιστική επιχείρηση και δεν αποφέρει κανένα όφελος (ούτε υλικό ούτε ποιοτικό-καλλιτεχνικό)"""Εαν με τον ορο δημοσιο χρημα εννοεις τις εισφορες μεσω των λογαριασμων της ΔΕΗ (απο τις οποιες μαλιστα σημαντικο ποσοστο ενισχυει τον κρατικο προυπολογισμο διοτι η ΕΡΤ εμφανιζει τακτικα περισσευματα χρησεως )τοτε ,περαν των αλλων,καλο θα ειναι να γνωριζεις οτι ετσι ακριβως χρηματοδοτειται το BBC και αλλα δημοσια καναλια στην Ευρωπη.Οσον αφορα ,τελος,στο οτι η δημοσια τηλεοραση "δεν μας αποδιδει κανενα ΠΟΙΟΤΙΚΟ οφελος και δεν την βλεπει κανεις"εξαρταται το πως αντιλαμβανεται εκαστος την ποιοτητα.Διοτι μια απλη ματια στα προγραμματα των καναλιων αποδεικνυει οτι το 90% των εκπομπων με ποιοτικο/μορφωτικο περιεχομενο (ντοκυμανταιρ,κλασσικη μουσικη,συνεντευξεις με προσωπικοτητες του πνευματος,επιστημονικες ερευνες ,ποιοτικο θεατρο,κινηματογραφος αλλα ακομη και ποιοτικες τηλεοπτικες σειρες )μεταδιδονται απο τα δημοσια καναλια.Και αυτο γινοταν ανεκαθεν.Οχι μονον στην χωρα μας,αλλα και σε ολες σχεδον τις πολιτισμενες χωρες.
UPDATE: Εμένα η άποψή μου είναι πως το κράτος δεν έχει κανένα λόγο να επεμβαίνει στην αγορά-σε οποιοδήποτε κλάδο. Φυσικά και ΔΕΝ εξαιρείται η φορολόγηση κερδών. Η αξιοκρατία/ποιότητα κάθε μέσου κρίνεται μόνο από τους χρήστες αυτών των μέσων γι'αυτό και είμαι υπέρ του πλουραλισμού στην τηλεόραση, στο Ρ/φ, στο ίντερνετ. Για την Ελλάδα εμένα μου φαίνεται παράλογο που η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει μία ελλειμματική επιχείρηση (την ΕΡΤ-για ψηφοθηρικούς λόγους-ζημιώνει το δημόσιο) και να κλείσει-όχι να βελτιώσει της συνθήκες-τα ιδιωτικά. *σας παρακαλώ μη συγκρίνετε ΕΡΤ με BBC..φυσικά και γνωρίζω ότι είναι δημόσιο, όπως επίσης λατρεύω τις παραγωγές του και τον τρόπο που λειτουργεί.(καμία σχέση με τη διεφθαρμένη ΕΡΤ)