Ο Καμμένος, η Προεδρία και τα μυστήρια έγγραφα

Ο Καμμένος, η Προεδρία και τα μυστήρια έγγραφα Facebook Twitter
0

Φωτιές άναψε η εμφάνιση ενός εγγράφου, τη γνησιότητα του οποίου αμφισβήτησε ο Πάνος Κάμμενος, σύμφωνα με το οποίο εάν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης θα δώσει υπό προϋποθέσεις ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Η ύπαρξη του εγγράφου αποκαλύφθηκε στην εκπομπή NETWEEK της Ελλης Στάη και λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Enikos.gr του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με παρέμβασή του ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τέτοιο έγγραφο και μάλιστα επικαλέστηκε τα πρακτικά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

«Δεν υιοθετώ αυτό το έγγραφο και τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτό γιατί δεν είναι δικό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχόλιό του στο Twitter, o P. Καμμένος ανέφερε: «Οι πλαστογράφοι ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με τους υπαλλήλους της τρόικας. Δεν συνεργαζόμαστε ποτέ με Βενιζέλο και Σαμαρά. Ισχύουν μόνο οι δημόσιες τοποθετήσεις μου».

Από την πλευρά της η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα.

Στο έγγραφο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να δηλώνει ότι αν προκύψει κίνδυνος εθνικής ασφάλειας, το κόμμα του θα δώσει ψήφο ανοχής σε στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσει την πολιτική ηγεσία για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Νωρίτερα, και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, διέψευσε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τη ΝΕΤ υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν της Νέας Δημοκρατίας.

Προχθές κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πάνος Καμμένος έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση:

1) Αμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε όλη την επικράτεια.

2) Αμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας από το ελληνικό κράτος.

3) Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974.

4) Καταγγελία δανειακών συμβάσεων, επί τη βάσει αρχών που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

5) Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και έλεγχο του "πόθεν έσχες" του πολιτικού κόσμου από το 1974 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικών, ενώ οι έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από τους ίδιους τους πολιτικούς».

6) Ενημέρωση του συνόλου της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα, για κάθε τι που υπέγραψαν, και, όπως είπε, υπάρχουν έγγραφα που υπογράφτηκαν από κυβερνητικά στελέχη, χωρίς, όπως υποστήριξε, να έχουν τέτοιο δικαίωμα.

7) Εξάντληση κάθε τρόπου και μέσου για την πληρωμή του χρέους των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για αποζημιώσεις είτε για το αναγκαστικό δάνειο επί Κατοχής.

Στο επίμαχο έγγραφο, υπάρχει μια προσθήκη με τίτλο "Σενάριο Β'", στην οποία αναφέρεται:

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θέτουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς το ερώτημα: Αντιμετωπίζει η χώρα υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο Εθνικής Ασφάλειας;

Ενδεικτικά:

1. Αμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας με κίνδυνο μη καταβολής μισθών και συντάξεων, με ό,τι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό.

2. Αμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και αδυναμία χρηματοδότησης της οικονομίας με ό,τι κοινωνικές και άλλες ευρύτερες προεκτάσεις θα έχει αυτό.

3. Αμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα Εθνικά Θέματα, τόσο σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, όσο και σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων και της Συνόδου ΝΑΤΟ. Σημειώνονται ενδεικτικά οι δημόσιες θέσεις της Τουρκίας για τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Προεδρίας βάσει του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και των σχετικών δεσμεύσεών της...

Αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι της ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα θα παράσχουν ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση ήθελε σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις, υπό την προϋποθεση ότι θα ορίσουμε την πολιτική ηγεσία για τις ακόλουθες θέσεις:

1. Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
2. Δύο θέσεις. Αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΔΕΥ [Εταιρία Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων] χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Διεθνή / Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ είναι γεμάτη με «ναρκοπέδια» και ο κίνδυνος να καταρρεύσει είναι «υψηλός», δηλώνουν ειδικοί αναλυτές
LIFO NEWSROOM