Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Τεμπονέρα Facebook Twitter
Ο Διονύσης Τεμπονέρας (φωτ.: Eurokinissi)
0

Στην απομάκρυνση του Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 4ου συνεδρίου του κόμματος. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι η παρουσία του Τεμπονέρα στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, στο πάνελ μάλιστα των ομιλητών, μαζί με τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου.

Παραμονές της εκδήλωσης, στην οποία παρέστη τελικά ο κ. Κασσελάκης, ο Διευθυντής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανόλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στον Τεμπονέρα και του μετέφερε το μήνυμα της διακοπής συνεργασίας του Τεμπονέρα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παρείχε τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινή βάση επιστημονική τεκμηρίωση για τα νομοσχέδια της Βουλής, ως  επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και άλλες ανακατατάξεις επιστημονικών συνεργατών και συμβούλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,   που προκαλούν προβληματισμό σε αρκετά κομματικά στελέχη.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο παραίτησης ο αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος δέχθηκε βολές από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγραψε νωρίτερα η LiFO, τις μέρες που ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν στο Λονδίνο, δόθηκε η εντύπωση ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζαν την ανατροπή του. Οι φραστικές υπερβολές και οι σχετικές διαρροές από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προς τα ΜΜΕ παρήγαγαν εντυπωσιακούς τίτλους, αλλά μετά τη σύγκληση της Π.Γ. με τη συμμετοχή του άρτι αφιχθέντος προέδρου, όλοι επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, με τη διευκρίνηση ότι η εμπιστοσύνη δεν είναι λευκή επιταγή. Ο μόνος που βγήκε απέναντί του ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας, όχι για να τον αμφισβητήσει ως πρόεδρο, αλλά για να δηλώσει και να καταγραφεί πως το γεγονός ότι δεν αίρουν την εμπιστοσύνη τους δεν σημαίνει ότι του δίνουν λευκή επιταγή, κάτι που βεβαια ισχύει για όλους. Αυτό τον έθεσε απευθείας απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όντας στην πράξη, επικεφαλής της «εσωκομματικής αμφισβήτησης» προς το πρόσωπο του Κασσελάκη.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM