O Μωυσής Ελισάφ εκλέγεται στα Ιωάννινα - Ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα

O Μωυσής Ελισάφ εκλέγεται στα Ιωάννινα - Ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ο Μωυσής Ελισάφ εκλέγεται δήμαρχος Ιωαννίνων και γίνεται έτσι ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα. 

Μετά από ένα θρίλερ 3 ωρών στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, ο κ. Ελισάφ επικράτησε έναντι του σημερινού δημάρχου Θωμά Μπέγκα με διαφορά κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα. 

Στα 161 εκλογικά τμήματα του δήμου Ιωαννιτών το ποσοστό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ έφτασε το 50,33%, ενώ του νυν δήμαρχου 49,67%.

Σε δήλωση του ο κ. Ελισάφ από το εκλογικό του κέντρο ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του. Ειδικότερα ανέφερε: «Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα.

Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά.Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα.

Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με ένα στόχο... Τα Γιάννενα της νέας εποχής».

Ο κ. Ελισάφ, είναι καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.

Επί 17 έτη είναι πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, είναι μέλος του ΔΣ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε επί διετία και γενικός γραμματέας του ΔΣ του ΚΙΣΕ.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια