Οι βουλευτές του Ποταμιού στηρίζουν την πρόταση Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ

Οι βουλευτές του Ποταμιού στηρίζουν την πρόταση Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
0

Όπως αναμενόταν οι βουλευτές του Ποταμιού στηρίζουν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική τους ωστόσο οι διαφωνίες είναι ανοιχτές δίνοντας δραματικό τόνο στη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απρόσμενη εντύπωση προκάλεσε κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου στο οποίο προτείνουν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, του Ποταμιού υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια). Ταυτόχρονα προτείνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία υλοποίησής τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, ενός χρόνου και τριών χρόνων, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, που θα τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι υποστηρίζουν την πρότασή του δεν επιθυμούν η συγκεκριμένη πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους.

Οι βουλευτές πάντως κάνοντας έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι , καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, «Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O δε Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο 'όχι', σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα με ψηφοφορία και εν συνεχεία ο επικεφαλής του Ποταμιού θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα και τις αποφάσεις του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM