Ομπάμα: Το μήνυμα λίγο πριν φτάσει στην Ελλάδα

Ομπάμα: Το μήνυμα λίγο πριν φτάσει στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Λίγες ώρες πριν από το τελευταίο του ταξίδι ως προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ο Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανό αναπροσανατολισμό της αμερικανικής διπλωματίας υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στον Λευκό Οίκο.

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει απόλυτη συνέχεια της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και ότι η χώρα του θα παραμείνει «φάρος ελπίδας» για τον κόσμο.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους στο Οβάλ Γραφείο , ο Τραμπ «εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατήρηση των στρατηγικών σχέσεων των ΗΠΑ». Κατά συνέπεια, «ένα από τα μηνύματα που είμαι σε θέση να κομίσω είναι η δέσμευσή του (Τραμπ) απέναντι στο ΝΑΤΟ και την διατλαντική συμμαχία», διαβεβαίωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Ο υποψήφιος Τραμπ έχει δεσμευθεί ότι «θα σκίσει» την συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μία διεθνή συμφωνία που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις μεγάλες δυνάμεις με τον Ιράν επί χρόνια και συνομολογήθηκε στις 14 Ιουλίου 2015.

 

Ο υποψήφιος Τραμπ υποσχέθηκε επίσης ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία του ΟΗΕ για το Κλίμα, που υπογράφηκε στο Παρίσι στο τέλος του 2015.

 

Ομως για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος Τραμπ θα δυσκολευτεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του διότι «γίνεται πιο δύσκολο να διαλύσει κανείς κάτι που λειτουργεί...μία εξαιρετική συμφωνία...που εμποδίζει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

 

Το ίδιο ισχύει και σε άλλες περιστάσεις, για παράδειγμα για τη συμφωνία του Παρισιού κατά την κλιματικής αλλαγής, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM
Κακλαμάνηςγια Τέμπη: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν

Πολιτική / Κακλαμάνης για Τέμπη: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν

Όπως τόνισε, όλες οι δικογραφίες για την υπόθεση που διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, ανακοινώθηκαν σχεδόν αμέσως στην Ολομέλεια, με εξαίρεση μία που έφθασε στις 3 Αυγούστου
LIFO NEWSROOM