Παναγιωτόπουλος: Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία αν τα Επιτελεία είναι «ελβετικό τυρί»

Παναγιωτόπουλος: Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία αν τα Επιτελεία είναι «ελβετικό τυρί» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Για διακίνηση απόρρητων πληροφοριών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά την αμυντική διάταξη της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας ότι αυτό μετατρέπει τα Επιτελεία σε «ελβετικό τυρί».

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα Επιτελεία ή από τις μονάδες. Αν είναι δυνατόν. Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί;» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή με αφορμή συζήτηση για την αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο στρατιωτικό υλικό που εστάλη στην Ουκρανία, και χωρίς να αναφερθεί σε σχετικές ποσότητες, είπε ότι συνίσταται σε πυρομαχικά, βλήματα και εκτοξευτές.

Στο αίτημα, μάλιστα, βουλευτών της αντιπολίτευσης να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία είπε ότι είναι στη διάθεση των κομμάτων να τα ενημερώσει σχετικά στο υπουργείο Άμυνας, ενώ επανέλαβε ότι το αμυντικό υλικό που δόθηκε στην Ουκρανία δεν είναι κρίσιμο επιχειρησιακά και δεν επηρεάζει τη στάθμη των αποθεμάτων μας. «Εάν υπήρχε υπόνοια αποδυνάμωσης δεν θα διαθέταμε τίποτα από αυτά».

Απαντώντας ειδικότερα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα και Γ. Τσίπρα που σημείωσαν ότι σε άλλες χώρες υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τον οπλισμό που έστειλαν στην Ουκρανία, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «εγώ δεν είμαι ο Πορτογάλος υπουργός Άμυνας ή ο Λουξεμβούργιος. Όταν βγάζω προς τα έξω αμυντικά στοιχεία, πρέπει να το κάνω με ιδιαίτερη ευθύνη. Όταν λέω ότι δώσαμε x από αυτό το σύστημα και διαθέτουμε ψ, άρα έχουμε το περιθώριο, ακούνε πολλοί. Όχι Ισπανοί και Ολλανδοί. Επιτέλους να αναλάβουμε μια ευθύνη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM