Πανούσης: Επιστρέφουν σε περιπολίες 1.500 αστυνομικοί

Πανούσης: Επιστρέφουν σε περιπολίες 1.500 αστυνομικοί Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
1

Τις προτεραιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Έθεσε ως στόχο την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. «Οι πολίτες δεν επιθυμούν πλέον μόνο την προστασία από το έγκλημα, αλλά και από τη γενικευμένη ανομία», είπε, τονίζοντας πως η αστυνομία πρέπει να προλαβαίνει τις κοινωνικές εντάσεις πριν γίνουν εγκληματογόνες.  «Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης, αλλά δημοκρατική λειτουργία», τόνισε και επανέλαβε πως «δεν είναι εχθρός της αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής».

Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας που θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ότι θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής, τόνισε ότι επαναφέρεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς με 238 αστυνομικούς, ενώ θα αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο για πάταξη της διαφθοράς.

«Έχουμε αποδεσμεύσει ήδη, αστυνομικούς από πάρεργα. Έχουν ήδη επιστρέψει 500 αστυνομικοί και 80 οχήματα, έχοντας αξιολογήσει μόνο τους πολιτικούς. Μας μένουν 3.000 ακόμη περιπτώσεις φρούρησης μη πολιτικών προσώπων, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε 1.500 αστυνομικούς στον δρόμο και όχι έξω από σπίτια», ανέφερε, ενώ είπε πως θα υπάρξει και ανανέωση στο στόλο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «η Βουλή οφείλει να συζητήσει την πολιτικο-οικονομική πλευρά της» και υπογράμμισε την ανάγκη της συζήτησης «ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται να μην είναι μόνο ποινικά». Είπε ακόμη ότι θα υπάρξει μελέτη του θεσμού του Συνήγορου του Αστυνομικού, θα καταργηθεί ο νόμος για το ΤΕΑΠΑΣΑ και θα γίνει κωδικοποίηση της αστυνομικής νομοθεσίας.

Όσον αφορά στο κόστος των εξαγγελιών του, τις περισσότερες τις χαρακτήρισε θεσμικές ενώ «όπου υπάρχει επιβάρυνση θα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το ΕΣΠΑ» δήλωσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια