Πανούσης: Επιστρέφουν σε περιπολίες 1.500 αστυνομικοί

Πανούσης: Επιστρέφουν σε περιπολίες 1.500 αστυνομικοί Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
1

Τις προτεραιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Έθεσε ως στόχο την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. «Οι πολίτες δεν επιθυμούν πλέον μόνο την προστασία από το έγκλημα, αλλά και από τη γενικευμένη ανομία», είπε, τονίζοντας πως η αστυνομία πρέπει να προλαβαίνει τις κοινωνικές εντάσεις πριν γίνουν εγκληματογόνες.  «Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης, αλλά δημοκρατική λειτουργία», τόνισε και επανέλαβε πως «δεν είναι εχθρός της αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής».

Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας που θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ότι θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής, τόνισε ότι επαναφέρεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς με 238 αστυνομικούς, ενώ θα αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο για πάταξη της διαφθοράς.

«Έχουμε αποδεσμεύσει ήδη, αστυνομικούς από πάρεργα. Έχουν ήδη επιστρέψει 500 αστυνομικοί και 80 οχήματα, έχοντας αξιολογήσει μόνο τους πολιτικούς. Μας μένουν 3.000 ακόμη περιπτώσεις φρούρησης μη πολιτικών προσώπων, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε 1.500 αστυνομικούς στον δρόμο και όχι έξω από σπίτια», ανέφερε, ενώ είπε πως θα υπάρξει και ανανέωση στο στόλο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «η Βουλή οφείλει να συζητήσει την πολιτικο-οικονομική πλευρά της» και υπογράμμισε την ανάγκη της συζήτησης «ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται να μην είναι μόνο ποινικά». Είπε ακόμη ότι θα υπάρξει μελέτη του θεσμού του Συνήγορου του Αστυνομικού, θα καταργηθεί ο νόμος για το ΤΕΑΠΑΣΑ και θα γίνει κωδικοποίηση της αστυνομικής νομοθεσίας.

Όσον αφορά στο κόστος των εξαγγελιών του, τις περισσότερες τις χαρακτήρισε θεσμικές ενώ «όπου υπάρχει επιβάρυνση θα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το ΕΣΠΑ» δήλωσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια