Στα όσα συμβαίνουν στις Ελλάδα είναι «αφιερωμένα» τα τρία βασικά θέματα της ιστοσελίδας των Financial Times Deutschland, καλύπτοντας τις εξελίξεις γύρω από το νέο πακέτο βοήθειας, το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα και τις διαδηλώσεις και ταραχές, χθες, ημέρα γενικής απεργίας. Στο πρώτο άρθρο η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου και τονίζει τις προσπάθειες της Γερμανίας για την συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο νέο πρόγραμμα. Οι FTD επικεντρώνουν και στη στάση του ΔΝΤ, το οποίο ήθελε να μπλοκάρει την εκταμίευση των δανείων προς την Ελλάδα εφ’ όσον δεν υπήρχε βεβαιότητα για την τήρηση του προγράμματος. «Με τον αποκλεισμό των δανείων η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα σε λίγες εβδομάδες», γράφει η εφημερίδα. Σημειώνει πάντως ότι σύμφωνα με το Reuters, το ΔΝΤ είναι πλέον σύμφωνο να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση, υπό τον όρο ότι η ΕΕ θα δεσμευτεί θεμελιωδώς σε ένα άλλο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. "Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Εάν υπάρξει μια ισχυρή δέσμευση για την υποστήριξη των Ευρωπαίων στην Ελλάδα, το ΔΝΤ θα πληρώσει τα χρήματα", ανέφερε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της ευρω-ζώνης. Στη δήλωση της ΕΕ ο Επίτροπος κ. Rehn δήλωσε: «Νομίζω ότι μπορούμε να αποφύγουμε, σε συντονισμό με το ΔΝΤ, κάθε είδους σενάριο καταστροφής».
Στο δεύτερο άρθρο οι Financial Times Deutschland σημειώνουν ότι η κρίση του χρέους, δημιουργεί πολιτικό χάος στην Ελλάδα. Στο άρθρο αυτό, σημειώνεται ότι σοσιαλιστές και συντηρητικοί απέτυχαν στην προσπάθεια να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και η εφημερίδα εκτιμά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα υπερβάλουν στον αγώνα τους για την εξουσία με τη χώρα να βυθίζεται βαθύτερα στο τέλμα. Η εφημερίδα γράφει ότι παρότι η ΕΕ και το ΔΝΤ προειδοποιούν ότι θα δώσουν το νέο δάνειο με την προϋπόθεση της συναίνεσης «ο Σαμαράς είναι απαιτητικός στις νέες διαπραγματεύσεις ζητώντας μειώσεις φόρων για την τόνωση της οικονομίας. «Την Τετάρτη, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις προτάσεις του . Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί, εάν αυτό εξυπηρετεί, για να σχηματιστεί ένας μεγάλος συνασπισμός». Γράφουν οι FTD και αναφέρουν ότι ο Παπανδρέου κατηγόρησε την αντιπολίτευση, ότι δημοσιοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες από τη συζήτηση με το Σαμαρά. «Ο Σαμαράς δήλωσε και πάλι ότι δεν μπορούσε να σχηματίσει συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και των αγορών».
Το τρίτο άρθρο για την Ελλάδα είναι περισσότερο φωτογραφικό ρεπορτάζ με εικόνες από τα επεισόδια χθες στο Σύνταγμα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι σε συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στην Αθήνας λόγω του προγράμματος λιτότητας που έχει κλιμακωθεί.
Όμως οι Financial Times Deutschland ζητάνε και τη γνώμη των διαδικτυακών αναγνωστών τους σε δημοσκόπηση με τίτλο «ποιος οδηγεί την Ελλάδα στην πτώχευση;». Οι αναγνώστες τους φαίνεται να ρίχνουν τις μεγαλύτερες ευθύνες στους Έλληνες πολιτικούς.