Ρωτήσατε τα παιδιά σας αν ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν στο σποτ της Χρυσής Αυγής;

Ρωτήσατε τα παιδιά σας αν ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν στο σποτ της Χρυσής Αυγής; Facebook Twitter
4

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από τον Συνήγορο του Πολίτη για διακομματική συμφωνία ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή παιδιών στην προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 20ής Σεπτεμβρίου, το τμήμα επικοινωνίας της Χρυσής Αυγής, θεώρησε αυτονόητο να περάσει το προεκλογικό της μήνυμα με τη συμμετοχή τριών ανήλικων παιδιών.

Με τίτλο "Η νέα γενιά της Χρυσής Αυγής" τα τρία παιδιά (που προφανώς και δεν γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν) θέλουν:

Όταν μεγαλώσουν να έχουν δουλειά

Να μάθουν σωστά την ιστορία της χώρας

Να μην ξεπουλήσουν το μέλλον τους

Να μη γίνουν μειοψηφία στη χώρα τους

Και θέλουν τέλος η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.

 

Δεν είναι όμως μόνο η Χρυσή Αυγή που χρησιμοποίησε παιδιά στο πολιτικό της μήνυμα. Λίγο νωρίτερα και ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να βγει στον τηλεοπτικό αέρα με τον "μικρό που έσπασε το αριστερό του χέρι", παρομοιάζοντας το παιδί πιθανότατα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΣτΠ δημοσίευσε ξανά την επιστολή που είχε στείλει προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πριν τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, προτείνοντας «διακομματική συμφωνία, ώστε να αποφεύγεται η φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των πολιτικών με παιδιά, καθώς και η εμφάνιση και συμμετοχή των παιδιών σε πολιτικά μηνύματα, διαφημίσεις, αφίσες, προεκλογικές ομιλίες και εκδηλώσεις».

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Συνήγορος του Παιδιού, η Αρχή έχει ασχοληθεί εκτενώς με την παρουσία των παιδιών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής τους από αυθαίρετες ή παράνομες επεμβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, σύμφωνα και με τις επιταγές της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρο 16).

Πάγια αντίληψη της Αρχής είναι ότι η φροντίδα για το παιδί και τα δικαιώματά του, η οποία οφείλει μεταξύ άλλων να συγκαταλέγεται στις πολιτικές προτεραιότητες, δεν συμπίπτει με τη δημόσια χρήση της εικόνας του, η οποία θα πρέπει να οριοθετείται.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Επειδή είναι μεγάλη η πιθανότητα αυτά τα παιδιά να πάνε στο εξωτερικό αργά ή γρήγορα (σπουδές, εργασία, οικογένεια), ας προσέχουν τι εύχονται και τα ίδια και οι γονείς τους, γιατί αντίστοιχη χρυσή αυγή υπάρχει παντού!