Σαμαράς: «Αν βγούμε τώρα από το ευρώ, θα χάσουμε το 80% του επιπέδου ζωής»

Σαμαράς: «Αν βγούμε τώρα από το ευρώ, θα χάσουμε το 80% του επιπέδου ζωής» Facebook Twitter
7

Δραματική έκκληση προς τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα έκανε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέσα σε λίγα χρόνια ο ελληνικός λαός έχει χάσει το 35% του εισοδήματος του, «κάτι που δεν έχει γίνει μεταπολεμικά σε καμία χώρα», αλλά «αν βγαίναμε τώρα από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009.»

Επανέλαβε δε ότι δεν πρόκειται να ξανακοπούν μισθοί και συντάξεις και σημείωσε ότι όταν θα πιάσουμε στους στόχους και θα τους ξεπεράσουμε, θα αποκατασταθούν οι αδικίες σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

"Αυτές θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές γιατί άλλες δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η ψήφιση των επόμενων περικοπών πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση. Δεν παλεύουμε μόνο για την εκταμίευση της δόσης. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31,5 δισ., ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα», είπε επίσης ο πρωθυπουργός που σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στο αν θα πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία σημείωσε: «Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι αυτή αφορά μόνο τους τραπεζίτες. Χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικονομία. Επιστρέφουμε στην εποχή του λίθου».

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είναι μαζί μας διστάζουν αλλά κάνω έκκληση να μην κάνουν πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε ακόμη στέλνοντας μήνυμα στους κυβερνητικούς εταίρους και κυρίως στη ΔΗΜΑΡ. «Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.


"Σας καλώ να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί αποφασιστικά χωρίς μεμψιμοιρία", είπε και κατέληξε "είμαστε η εγγύηση της αναγέννησης αυτού του τόπου"

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM