Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν για το Κυπριακό;

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν για το Κυπριακό; Facebook Twitter
0

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό αποτελούν το βασικό θέμα της ατζέντας αυτή την περίοδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με τους ηγέτες των δύο χωρών να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συμφωνίας των δύο πλευρών στο ζήτημα των εγγυήσεων επί της Κύπρου. 

Η προοπτική μίας συνάντησης που θα εξαρτηθεί και από την τροπή που θα πάρουν οι συζητήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν, φέρεται να συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν την περασμένη Παρασκευή, ούτως ώστε οι δύο πλευρές να αναζητήσουν κοινό τόπο στο θέμα των εγγυήσεων και της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον Τούρκο πρόεδρο ότι, χωρίς συμφωνία επί των εγγυήσεων, η πολυμερής διάσκεψη δεν θα είναι επιτυχής.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού την Παρασκευή, συνεχίζει να στηρίζει την πολυμερή διάσκεψη, μόνο όμως στην περίπτωση που έχει υπάρξει προηγουμένως συμφωνία για την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM