Συνέντευξη Μητσοτάκη μέσα σε αυτοκίνητο: Τι είπε για την τοξικότητα στην πολιτική, την ψυχοθεραπεία και τα βιβλία που διαβάζει

Συνέντευξη Μητσοτάκη μέσα σε αυτοκίνητο: Τι είπε για την τοξικότητα στην πολιτική, την ψυχοθεραπεία και τα βιβλία που διαβάζει Facebook Twitter
0

Συνέντευξη σε αυτοκίνητο εν κινήσει έδωσε στον ηθοποιό και YouTuber Γιάννη Σαρακατσάνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, στο πώς αντιμετωπίζει ένας πρωθυπουργός τη συναισθηματική πόλωση και την τοξικότητα της πολιτικής, ενώ αποκάλυψε ότι έκανε ψυχοθεραπεία και ποια δύο βιβλία διάβασε το τελευταίο διάστημα.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης του πρωθυπουργού κατέλαβαν, φυσιολογικώς, οι Ευρωεκλογές της Κυριακής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά στην ερώτηση «τι μας νοιάζουν οι Ευρωεκλογές», ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε: «οι ευρωεκλογές μας νοιάζουν γιατί πολλές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα λαμβάνονται στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει λοιπόν σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα εμφανίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

«Εντός της Ευρώπης υπάρχουν πολλοί αντιευρωπαϊστές όπως το ΚΚΕ που εκλέγει ευρωβουλευτές. Είναι κρίσιμο να υπάρχει πλειοψηφία που στηρίζει την Ευρώπη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση αναφορικά με την τοξικότητα, ο Μητσοτάκης απάντησε: «η Δημοκρατία είναι η δυνατότητα να επιλύουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο και να μεταβιβάζουμε την εξουσία χωρίς πάθη. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά όχι εχθροί. Δυστυχώς στην εποχή του διαδικτύου αυτό δεν ισχύει σε κάποιο βαθμό πια. Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω και αναπαράγουν αυτή την τοξικότητα και προωθούν εν γνώσει τους fake news».

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία «και θεωρώ ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες δεν θα πρέπει να ντρέπεται να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Χαίρομαι που τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ακομπλεξάριστα την προσφυγή σε έναν ειδικό».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα βιβλία που διαβάζει απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή τελειώνω το βιβλίο του Ορχάν Παμούκ 'Το Μουσείο της αθωότητας' ενώ έχω ξεκινήσει το 'Παράδοξη χώρα', την ιστορία της Ευρώπης από ένα Έλληνα πολιτικό επιστήμονα που συγκρίνει Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία μετά την κρίση και είναι χρήσιμο για μένα».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM