Τόμσεν: «Ώρα για απολύσεις στο Δημόσιο»

Τόμσεν: «Ώρα για απολύσεις στο Δημόσιο» Facebook Twitter
0

Την άποψη ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται λόγω της ολιγωρίας του δημόσιου τομέα εξέφρασε ο επικεφαλής της Τρόικα Πολ Τόμσεν μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο κύριος Τόμσεν διαφώνησε με όσους λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει πετύχει τίποτα, παραδέχτηκε όμως ότι οι στόχοι του 2012 έχουν αποτύχει. Μίλησε για την ανταγωνιστικότητα λέγοντας ότι όλα παίζονται εκεί-όπως και ο Χορστ Ράιχενμπαχ στο ίδιο συνέδριο που είπε ότι από τη βελτίωση της θα κριθεί η παραμονή μας στο ευρώ- και έκανε λόγο για καταργήσεις περριτών κρατικών οργανισμών και για «μη εθελοντική» αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή απολύσεις.

Ο κ. Τόμσεν, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις τρέχουν πιο αργά από ότι θα έπρεπε, προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει μεγαλύτερη βούληση για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα εξυγίανσης θα καταστεί προβληματικό.

 «Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο επικεφαλής των ελεγκτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM