Τσιρώνης: Ελεύθερα η κάνναβη στα μπαλκόνια, αλλά να πληρώνουμε στο κράτος

Τσιρώνης: Ελεύθερα η κάνναβη στα μπαλκόνια, αλλά να πληρώνουμε στο κράτος Facebook Twitter
0

Ότι μπορεί κάποιος για ιδιωτική χρήση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας ωστόσο ένα αντίτιμο στο κράτος, δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης,σε συνέντευξή του στον Real Fm.

«Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ, γι' αυτό ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο» ανέφερε o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

O υπουργός δήλωσε ότι πρέπει επιτέλους οι ψυχοτρόπες ουσίες να αποποινικοποιηθούν και να μπουν στο συνταγολόγιο. Παράλληλα, ο ίδιος τέθηκε υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία για τους χρήστες ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα.

«Είχαμε μια εκδήλωση με τους οικολόγους πράσινους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λυπηρό να βλέπω μέρα μεσημέρι στο πνευματικό κέντρο, μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την φαρμακευτική κάνναβη, είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM