Υπάλληλος της Βουλής, ετών 87

Υπάλληλος της Βουλής, ετών 87 Facebook Twitter
3

Δικαιώματα όμοια με αυτά των μελών της Ιεράς Συνόδου και υποχρέωση παρουσίας μία φορά τον μήνα, έχει το 9μελές Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, μέλος του οποίου είναι 87 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, όλοι τους εγνωσμένης αξίας καθηγητές σε ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός από τις θέσεις τους σε αυτά ή τη σύνταξή τους από την ακαδημαϊκή τους θητεία, διατηρούν ισοβίως και τη θέση τους στο Κοινοβούλιο, με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου μερικής απασχόλησης (δεν υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο ωράριο). Εξαίρεση ο πρόεδρος του οργάνου που είναι πλήρους απασχόλησης και αμείβεται με 7.200 ευρώ το μήνα. Οι υπόλοιποι-ανάμεσα τους και ο πρώην εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος ο οποίος διορίστηκε το 1987-λαμβάνουν 2.500 ευρώ.

Ο μικρότερος εξ αυτών είναι-κατά το δημοσίευμα-περίπου 60 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος είναι γεννημένος το 1925, δηλαδή σήμερα είναι 87 ετών.

Σύμφωνα δε με κοινοβουλευτικές πηγές, την τελευταία διετία, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κλήθηκε να γνωματεύσει επί τεσσάρων υποθέσεων και τα μέλη του συμβουλίου απάντησαν σε δύο από τις συγκεκριμένες υποθέσεις, οπότε συνάγεται το συμπέρασμα ότι το εν λόγω όργανο δεν έχει και ιδιαίτερο φόρτο εργασίας.

Το 9μελές ισόβιο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έχει ουσιαστικά εποπτικό ρόλο, αφού για τον όποιο όγκο της δουλειάς, υπάρχει ένα άλλο όργανο, αυτό των «Επιστημονικών Συνεργατών και Ειδικών Επιστημονικών Συνεργατών του Επιστημονικού Συμβουλίου» που το στελεχώνουν περίπου 30 άνθρωποι, οι οποίοι είναι επίσης υπάλληλοι της Βουλής με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ενώ στην πλειονότητά τους είναι πτυχιούχοι νομικών σχολών.

Οι μηνιαίες αποδοχές τους ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.100 ευρώ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM
Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Πολιτική / Debate ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα Πολάκη - Φάμελλου και οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου

Το debate ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνίες, αιχμές και την ατάκα του Απόστολου Γκλέτσου ότι «οι ανεμογεννήτριες δεν παράγουν ρεύμα, γιατί δεν έχουν μπαταρίες»
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Διεθνή / Ερντογάν για Τραμπ: «Περιμένουμε να δούμε την στάση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή»

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως περιμένει από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο που τσακίζει τη Μέση Ανατολή και να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας
LIFO NEWSROOM