Υπερψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο - Μεγάλες οι απώλειες της κυβέρνησης

Υπερψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο - Μεγάλες οι απώλειες της κυβέρνησης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
7

Ολοκληρώθηκε μετά από μια μακρά νύχτα η Ολομέλεια για τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Η ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, τελείωσε με το ΣΥΡΙΖΑ να μετρά μεγάλες απώλειες και πλέον να χάνει το "ψυχολογικό όριο" των 120 βουλευτών.

«ΝΑΙ» ψήφισαν 222 βουλευτές , «ΟΧΙ» 64 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Στα 32 τα «ΟΧΙ» του ΣΥΡΙΖΑ, 11 παρών και 1 απουσίαζε (Γιώργος Ακριώτης).

Βροντερό «ΟΧΙ» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Δημήτρη Κοδέλα, τον Γιάννη Σταθά, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, την Ιωάννα Γαϊτάνη, την Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, την Αλεξάνδρα Κατσανάκα, τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλς, τον Στέφανο Σαμοΐλη, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη Ραχήλ Μακρή, τον Θανάση Πετράκο, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Βασίλη Κυριακάκη, την Ευγενία Ουζουνίδου.

Παρών από τον Αλέξη Μητρόπουλο, την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία, τη Μαρία Κανελλοπούλου, τον Χρήστο Καραγιαννίδη, την Ηρώ Διώτη, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη και την Βασιλική Λέβα.

Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Απόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Eστω οτι παιρνει ψηφο εμπιστοσυνης...Θα μπορει να σταθει με τετοιο εσωκομματικο διχασμο και μαλιστα γι θεμελιωδη ζητηματα τυπου μνημονιου,νομισματος κτλπ κτλπ;;;Μα ποση ανοησια μπορει να κρυβεται εκει στον συριζα;;Κι επιπλεον,οταν δεν μπορουν να συννενοηθουν μεταξυ τους,οταν διαφωνουν για την ιδια τους την διακυβερνηση,οταν βριζονται μεταξυ τους,ΕΜΕΙΣ για ποιο λογο να τους ξαναψηφισουμε και να τους ξαναεμπιστευτουμε στην κυβερνηση;;;Τσιπρα την ψηφο σου θα ψαχνεις στην καλπη...
Όλοι οι γραφικοί του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ. Έτοιμο το έχουν το νέο λαϊκίστικο κόμμα. Αυτή τη φορά ελπίζω να πιάσουν τα ποσοστά που τους αξίζουν στις εκλογές. Αν πάρουν πάνω από 5% θα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Η γελοιότητα των απόντων - παρόντων συνεχίστηκε κανονικά ... Δεν υπάρχει "παρών" ή "απών" ... Υπάρχει "ναι" ή "όχι" καθαρά και σταράτα. Ας ελπίσουμε ότι με την (επερχόμενη) ψήφο εμπιστοσύνης το (όποιο) παραμύθι θα λάβει τέλος! Και πολύ άργησε!!!
Το Μνημόνιο ψηφίστηκε, αλλά οι απώλειες είναι τέτοιες που δύσκολα θα αποφύγουμε το δάνειο γέφυρα. Δηλαδή νέα προαπαιτούμενα, κι άλλα δις μέτρα, κτλ.Πρώτη Φορά Αριστερά θέλατε. Φάτε την και μην μιλάτε.
Σωστά ... 78 /300 είναι τρομερή απώλεια ... Όσο για το δάνειο - γέφυρα αν δεν πάρει το "κατι τις" του Θείος Βολφ-γκανγκ ( τη διοίκηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων) , όλα τα δάνεια γέφυρες θα είναι!!!