Κολύμβηση: Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείστηκε από αγώνες λόγω εξωσυζυγικής σχέσης

Κολύμβηση: Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείστηκε από αγώνες λόγω εξωσυζυγικής σχέσης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Ντάιγια Σέτο αποκλείστηκε από τους αγώνες, λόγω εξωσυζυγικής σχέσης.

Ο 26χρονος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες για το υπόλοιπο του 2020, ενώ η ποινή του δεν έχει συνέπεια στη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ο Σέτο παραδέχθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, έπειτα από δημοσίευμα περιοδικού για τη συνάντηση που είχε με μια γυναίκα σε ξενοδοχείο.

Η ομοσπονδία κολύμβησης της Ιαπωνίας αποφάσισε να τον τιμωρήσει, επειδή έκρινε ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των αθλητών. Πέρα από την ποινή του, ο Σέτο αποσύρθηκε από τη θέση του αρχηγού της Ολυμπιακής κολυμβητικής ομάδας, ενώ έχασε και τη χορηγία του από την All Nippon Airways.

«Ρωτάω ξανά και ξανά τον εαυτό μου αν μπορώ να απολογηθώ. Αλλά πιστεύω ότι η απολογία μου είναι να συνεχίσω να κολυμπάω και να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μου που έχω πληγώσει βαθύτατα με την ανεύθυνη συμπεριφορά μου», δήλωσε στο περιοδικό Sports Hochi ο Σέτο, «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στα 400 μ. μεικτή ατομική το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Θέλω να αρχίσω από την αρχή με την κολύμβηση, με αποφασιστικότητα ώστε η οικογένειά μου και όλοι οι άλλοι να με αναγνωρίζουν ξανά ως κολυμβητή. Λυπάμαι πραγματικά», δήλωσε ακόμη ο κολυμβητής.

Με πληροφορίες από BBC, insidethegames

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM