Ασημένιο μετάλλιο για τον Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο - Ιστορική επιτυχία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ασημένιο μετάλλιο για τον Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο - Ιστορική επιτυχία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Facebook Twitter
0

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε σήμερα για την ελληνική κολύμβηση. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με επίδοση 21.45 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας και έγραψε ιστορία.

Ο Γκολομέεβ έγινε μόλις ο 2ος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση. Το μετάλλιο αυτό ήρθε 15 χρόνια μετά από το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ που πήρε το χρυσό με 21.04 (ρεκόρ αγώνων).

Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη για τον 26χρόνο κολυμβητή που γεννήθηκε στην Βουλγαρία αλλά στην Ελλάδα έκανε τα όνειρα του πραγματικότητα. Το πέτυχε στην 4η του παρουσία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ενώ είχε μια 7η θέση το 2015 στο Καζάν και πάλι μια 7η το 2017 στη Βουδαπέστη.

Ο Γκολομέεβ δεν  έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ (21.44) το οποίο του είχε χαρίσει το 2018 στη Γλασκώβη το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά άφησε πίσω του στο Παγκόσμιο τον πρωταθλητή Ευρώπης Μπέντζαμιν Πράουντ ο οποίος έμεινε 5ος.

 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM