Εκτός EURO 2024 η Ελλάδα, έχασε με 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία

Εκτός EURO 2024 η Ελλάδα, έχασε με 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Εκτός της τελικής φάσης του EURO 2024 έμεινε τελικά η Εθνική Ελλάδος, καθώς αποκλείστηκε με ήττα 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία. 

Ο τελικός πρόκρισης Γεωργία - Ελλάδα κρίθηκε τελικά στη φάση των πέναλτι, όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 4-2 από τη Γεωργία, ενώ νωρίτερα η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση είχαν ολοκληρωθεί με σκορ 0-0

Αναλυτικά, στη φάση των πέναλτι, ευστόχησε στο πρώτο ο Κοτσορασβίλι, ενώ αστόχησε ο Μπακασέτας, καθώς ο Γεωργιανός τερμαροφύλακας Μαμαρντασβίλι απέκρουσε το σουτ του. Στο δεύτερο πέναλτι, ευστόχησαν οι Νταβιτασβίλι και Μασούρας, ενώ στο τρίτο αστόχησε ο Γεωργιανός Μικαουτάτζε στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το πέναλτι του Μπουχαλάκη έφερε το σκορ στο 2-2. Ακολούθως, σκόραρε ο Ντβάλι για τη Γεωργία ενώ για την Ελλάδα, ο Γιακουμάκης έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέλος, ο Κβεκβετσκίρι ευστόχησε και σημείωσε το τελικό 4-2, στέλνοντας τη Γεωργία στα τελικά του EURO2024.

Μετά τη λήξη του αγώνα, το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής ομάδας ήταν βαρύ, καθώς επικρατούσε απογοήτευση για την ευκαιρία που χάθηκε.

Η τελική φάση του EURO 2024 θα διεξεχθεί στη Γερμανία, από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Αναλυτικά, οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση: Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία, Σκωτία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αλβανία, Δανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Ιταλία, Τσεχία, Κροατία, Γεωργία, ενώ οι δύο τελευταίες θα προκύψουν από τους νικητές στα ματς Ουαλία - Πολωνία (0-0 στο 22') και Ουκρανία - Ισλανδία (0-0 στο 25').

Πώς εξελίχθηκε ο αγώνας Γεωργία - Ελλάδα για την πρόκριση στο EURO 2024

Στο τέλος του β' ημιχρόνου Γεωργία - Ελλάδα για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024, η εθνική μας ομάδα είχε μερικές καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να κατορθώσει να σκοράρει. Στο 100ό λεπτό της παράτασης, μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Γεωργίας, ενώ στο 102' της αναμέτρησης, σουτ του Μαυροπάνου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Το δοκάρι του Μαυροπάνου στο 102' της παράτασης: 

Η σπουδαία απόκρουση του Βλαχοπάνου στο 105':

Επεισοδιακά, είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα το α' ημίχρονο του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα, του τελικού των προκριματικών για την πρόκριση στην αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γιώργος Τζαβέλλας. Στο τέλος του α' ημιχρόνου του αγώνα Γεωργία - Ελλάδα, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρης να δείξει κόκκινη κάρτα στον Γιώργο Τζαβέλλα που είναι εκτος αποστολής και στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Γεωργίας, Λόρια.

Η πρώτη σημαντική φάση στον αγώνα έγινε μόλις στο 8ο λεπτό από την Εθνική μας ομάδα, όταν ο Χατζηδιάκος πραγματοποίησε εξαιρετική βαθιά μπαλιά «ψάχνοντας» τον Ιωαννίδη, Ο Ντβάλι όμως πρόλαβε να επέμβει διώχνοντας σε κόρνερ, κάνοντας τάκλιν πριν τον φορ του Παναθηναϊκού.

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ