Εθνική Ελλάδας: Περιμένει απόψε την Σερβία και ετοιμάζεται για την Γερμανία

Εθνική Ελλάδας: Περιμένει απόψε την Σερβία και ετοιμάζεται για την Γερμανία Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Η Γερμανία που συνέτριψε την Παρασκευή  την Γαλλία θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων, αν αύριο η Εθνική μας σφραγίσει μέσω Σερβίας την πρόκρισή της.

Η Εθνική ομάδα χρειάζεται απόψε τη νίκη με 3+ της Σερβίας στον αγώνα με το Νότιο Σουδάν για να προκριθεί στους «8». Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα είναι μαζί με την Βραζιλία στις καλύτερες τρίτες των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια συνέτριψε και τη Γαλλία και με το τελικό 85-71 τερμάτισε στην 1η θέση, υποχρεώνοντας τους «τρικολόρ» στην πρώτη ήττα τους και «ρίχοντας» τους στη 2η θέση (θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τον Καναδά).

Τα «πάντσερ» βασίστηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα, στη διάρκεια που επέδειξαν στο κομμάτι της παραγωγικότητας και στο ξέσπασμα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 24-9 (!) εκτοξεύοντας τη διαφορά στο μη αναστρέψιμο όπως αποδείχθηκε +21 (48-27 στο 20΄). Με την επίθεση μάλιστα να συνεχίζει άριστα τη... δουλειά της στην τρίτη περίοδο, η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (77-55) με αποτέλεσμα ο... επίλογος του αγώνα να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Κορυφαίοι των νικητών οι Φραντς Βάγκνερ και Ντένις Σρέντερ (9 ασίστ), οι οποίοι σημείωσαν από 26 πόντους, ενώ από τη Γαλλία ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση.

Σπανούλης: «Η ομάδα έχει επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ»

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας μίλησε στην ΕΡΤ, για την την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για την κριτική που έχει δεχθεί αλλά και για την διαιτησία. Αναλυτικά όσα είπε:

«Μπορούμε να χαμογελάσουμε και μάλιστα δυνατά. Αυτή η ομάδα έχει επιστρέψει στην ελίτ του παγκοσμίου μπάσκετ. Το έδειξε απέναντι στην τρίτη ομάδα στο Παγκόσμιο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης συν τρεις παίκτες και μια ακόμη που πήρε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα έχει κάνει τρομερή υπέρβαση. Ευχαριστούμε τον κόσμο που είναι μαζί μας και μας δείχνει την αγάπη του, αλλά και αυτούς που δεν πιστεύουν σε μας και προκαλούν αυτή τη στενοχώρια στα παιδιά ότι δεν μπορούν. Αυτή η γενιά μπορεί και παρα-μπορεί.

Επιτέλους οι Έλληνες πρέπει είμαστε μαζί, στα καλά και στα άσχημα. Πρέπει να σταματήσουμε, όταν χάνουμε να είμαστε επικριτές και όταν κερδίζουμε να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, είμαστε Έλληνες, αντιπροσωπεύουμε αυτό εδώ το εθνόσημο. Είχα πει στα παιδιά ότι οι Έλληνες δεν τα παρατάνε και όταν λίγοι πιστεύουν εμάς συσπειρωνόμαστε τότε εμφανιζόμαστε. Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά σήμερα δεν είδαμε πάλι ίδια κριτήρια, όπως γίνεται σε όλο το τουρνουά.

Η Εθνική ομάδα νίκησε την Αυστραλία διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στους «8», στέλνοντας ταυτόχρονα την αντίπαλό της εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Η απάντηση του Παπανικολάου στην ασέβεια των Αυστραλών

Νωρίτερα η επίσημη ιστοσελίδα του NBL (εθνικού πρωταθλήματος Αυστραλίας) είχε κάνει μία προκλητική και απαξιωτική ανάρτηση στα social media. Στην προαναγγελία του παιχνιδιού με την Ελλάδα έβαλε μία φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και έσβησε το όνομα της Ελλάδας, αντικαθιστώντας το με το όνομα του Greek Freak.

Λίγες ώρες αργότερα, πήρε πληρωμένη απάντηση από τον Κώστα Παπανικολάου. Η Ελλάδα επικράτησε των Αυστραλών με 77-71 και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απάντησε με story στο instagram, γράφοντας «πρώτα υπάρχει ύβρις και μετά υπάρχει νέμεσις».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM