Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Καναδάς νίκησε την Ισπανία (88-85) και την έστειλε στο σπίτι της

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κανάδας νίκησε την Ισπανία και την έστειλε στο σπίτι της Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Καναδάς νίκησε την Ισπανία στο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρε την πρώτη θέση στέλνοντας τους Ίβηρες στο σπίτι τους.

Ο Καναδάς πήρε την πρώτη θέση με τρεις νίκες και Αυστραλία, Ελλάδα και Ισπανία ισοβάθμησαν με 1 νίκη και δύο ήττες. Η Αυστραλία προκρίθηκε ως δεύτερη, ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει τον αυριανό αγώνα Σερβία-Νότιο Σουδάν για να μάθει το μέλλον της. Οι Ισπανοί αποχαιρέτησαν την διοργάνωση καθώς κατέλαβαν την τέταρτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντεθ επικράτησε με 88-85 της «φούρια ρόχα», υποχρεώνοντας τους Ισπανούς στην καταστροφική δεύτερη ήττα τους. 

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Καναδάς προσπάθησε να κυριαρχήσει, αλλά έβλεπε τους Ισπανούς να επιστρέφουν απειλητικά και να μην του επιτρέπουν να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας, οι νικητές εξαργύρωσαν την ψυχραιμία που επέδειξαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

«Σωτήριο» το τρίποντο του Αρ Τζέι Μπάρετ στα 38΄΄ για τη λήξη, όταν διαμόρφωσε το 85-80, ενώ ακόμα κι όταν ο Σέρχιο Γιουλ πάλεψε για την ανατροπή, μειώνοντας από τα 6,75 σε 86-85, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ αξιοποίησε και τις δύο βολές που κέρδισε από το γρήγορο φάουλ του Τσάμπι Λόπεθ-Αροστέγκι και διαμόρφωσε το τελικό 88-85, καθώς ο Γιουλ δεν βρήκε στόχο σε νέο τρίποντο για την ισοφάριση και την παράταση... 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με 20 πόντους, ενώ από την Ισπανία προσπάθησε ο Ντάριο Μπριθουέλα με 17. 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 49-38, 64-56, 88-85

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM