Κολύμβηση: Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείστηκε από αγώνες λόγω εξωσυζυγικής σχέσης

Κολύμβηση: Ιάπωνας παγκόσμιος πρωταθλητής αποκλείστηκε από αγώνες λόγω εξωσυζυγικής σχέσης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης Ντάιγια Σέτο αποκλείστηκε από τους αγώνες, λόγω εξωσυζυγικής σχέσης.

Ο 26χρονος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες για το υπόλοιπο του 2020, ενώ η ποινή του δεν έχει συνέπεια στη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ο Σέτο παραδέχθηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, έπειτα από δημοσίευμα περιοδικού για τη συνάντηση που είχε με μια γυναίκα σε ξενοδοχείο.

Η ομοσπονδία κολύμβησης της Ιαπωνίας αποφάσισε να τον τιμωρήσει, επειδή έκρινε ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των αθλητών. Πέρα από την ποινή του, ο Σέτο αποσύρθηκε από τη θέση του αρχηγού της Ολυμπιακής κολυμβητικής ομάδας, ενώ έχασε και τη χορηγία του από την All Nippon Airways.

«Ρωτάω ξανά και ξανά τον εαυτό μου αν μπορώ να απολογηθώ. Αλλά πιστεύω ότι η απολογία μου είναι να συνεχίσω να κολυμπάω και να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη της οικογένειάς μου που έχω πληγώσει βαθύτατα με την ανεύθυνη συμπεριφορά μου», δήλωσε στο περιοδικό Sports Hochi ο Σέτο, «χάλκινος» Ολυμπιονίκης στα 400 μ. μεικτή ατομική το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Θέλω να αρχίσω από την αρχή με την κολύμβηση, με αποφασιστικότητα ώστε η οικογένειά μου και όλοι οι άλλοι να με αναγνωρίζουν ξανά ως κολυμβητή. Λυπάμαι πραγματικά», δήλωσε ακόμη ο κολυμβητής.

Με πληροφορίες από BBC, insidethegames

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτό είναι το υπερσύγχρονο νέο γήπεδο 100.000 θέσεων κόστους 2 δισ. λιρών

Αθλητισμός / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο «ομπρέλα» 100.000 θέσεων, αξίας 2 δισ. λιρών

Το έργο θα μπορούσε να αποφέρει δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, να δημιουργήσει έως και 92.000 θέσεις εργασίας και περισσότερα από 17.000 νέα σπίτια
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και τέταρτο γκολ, με τον Τζούρισιτς να σημαδεύει το δοκάρι στο 82', ενώ η Φιορεντίνα δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά
LIFO NEWSROOM