Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητά συγγνώμη από την Κελίφ- «Αν την συναντούσα θα την αγκάλιαζα»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητά συγγνώμη από την Κελίφ- «Αν την συναντούσα θα την αγκάλιαζα» Facebook Twitter
Η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι / Φωτ: Getty
0

Η Ιταλίδα πυγμάχος Άντζελα Καρίνι μίλησε την Παρασκευή για τον αγώνα της με την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ, η οποία είναι ένα από τα δύο άτομα που εμπλέκονται σε μια διαμάχη για το φύλο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα της με την Κελίφ περίπου 46 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησής τους. Η Καρίνι δέχτηκε δύο γροθιές στο πρόσωπο και ακούστηκε να φωνάζει στους προπονητές της. Δακρυσμένη εγκατέλειψε τον αγώνα.

Η Καρίνι μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport και εμαφνίστηκε μετανιωμένη για την αντίδρασή της τονίζοντας ότι ήθελε να "ζητήσει συγγνώμη" από τον Κελίφ».  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η  Άντζελα Καρίνι σίγουρα δεν ονειρευόταν έτσι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι  θα ήταν αφιερωμένοι στον πατέρα της Τζουζέπε, ο οποίος πέθανε λίγο μετά τη συμμετοχή της στο Τόκιο 2021.

«Όλη αυτή η διαμάχη με στεναχωρεί», δήλωσε η Καρίνι, μέσω του BBC. «Λυπάμαι και για τον αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση».

Η Καρίνι έχασε την ψυχραιμία της μετά το τέλος του αγώνα και όπως τόνισε ήταν ένα από τα πράγματα που μετάνιωσε για τον αγώνα.

«Δεν ήταν κάτι που είχα σκοπό να κάνω», δήλωσε η Ιταλίδα. «Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνη και όλους τους άλλους. Ήμουν θυμωμένη επειδή οι Ολυμπιακοί μου αγώνες είχαν γίνει καπνός».  Μάλιστα τόνισε ότι αν συναντούσε ξανά την Κελίφ, θα την αγκάλιαζε.

Η Κελίφ θα αγωνιστεί στον επόμενο γύρο το Σάββατο απέναντι στην Luca Hamori από την Ουγγαρία. Η Αλγερινή πυγμάχος έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο, αφού η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας έκρινε ότι απέτυχε στα τεστ καταλληλότητας φύλου και ο πρόεδρος της οργάνωσης ισχυρίστηκε ότι η Κελίφ έχει ανδρικά χρωμοσώματα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όμως είχε άλλη άποψη και επέτρεψε στην Κελίφ, όπως και στην Lin Yu-Ting από την Ταϊβάν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Αυτές οι δύο αθλήτριες ήταν τα θύματα μιας ξαφνικής και αυθαίρετης απόφασης της IBA», δήλωσε η ΔΟΕ. «Προς το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της IBA το 2023, αποκλείστηκαν ξαφνικά χωρίς καμία δέουσα διαδικασία. Σύμφωνα με τα πρακτικά της IBA που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό της, η απόφαση αυτή λήφθηκε αρχικά αποκλειστικά από τον Γενικό Γραμματέα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της IBA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΒΑ την επικύρωσε μόνο εκ των υστέρων και μόνο στη συνέχεια ζήτησε να καθιερωθεί μια διαδικασία που θα ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον και να αποτυπωθεί στους κανονισμούς της ΙΒΑ. Τα πρακτικά αναφέρουν επίσης ότι η ΙΒΑ θα πρέπει "να καθιερώσει μια σαφή διαδικασία σχετικά με τον έλεγχο φύλου.

«Η σημερινή επίθεση εναντίον αυτών των δύο αθλητριών βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτή την αυθαίρετη απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς καμία σωστή διαδικασία - ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίζονταν σε αγώνες υψηλού επιπέδου για πολλά χρόνια» καταλήγει η ΔΟΕ.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ