Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γερμανοί αθλητές καταγγέλλουν ελλείψεις στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γερμανοί αθλητές καταγγέλλουν ελλείψεις στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Αρνητικές είναι οι εντυπώσεις για το εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού από τις πρώτες μέρες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Μετά τους Βρετανούς αθλητές, που παραπονέθηκαν για το φαγητό και έφεραν δικό τους σεφ, η γερμανική αποστολή καταγγέλλει την ποιότητα και την ποσότητα των γευμάτων του εστιατορίου.

Ειδικότερα, ο Ματς Γκράμπους αρχηγός της εθνικής Γερμανίας στο χόκεϊ επί χόρτου ανδρών, παραπονέθηκε το Σάββατο, 27 Ιουλίου με δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA (Deutsche Presse-Agentur) για την κατάσταση που επικρατεί στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού. «Έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας στις ώρες αιχμής. Επιπλέον, η ποιότητα και η ποσότητα των γευμάτων δεν είναι καλές, επειδή πολλοί άνθρωποι φτάνουν ταυτόχρονα», δήλωσε ο 31χρονος αθλητής, που παίζει ως μέσος ή επιθετικός για τη Rot-Weiss Köln και την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Παράλληλα, ο συμπαίκτης του Γκράμπους, Κρίστοφερ Ριουρ, δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα Ouest-France: «Τα βγάζουμε πέρα επειδή έχουμε και φαγητό στο διαμέρισμα και μπορούμε να ετοιμάσουμε κάτι μερικές φορές. Όμως, αυτό δεν είναι πολύ επαγγελματικό και ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα».

Το φαγητό δεν είναι το μόνο πρόβλημα των Γερμανών αθλητών του Ολυμπιακού Χωριού. Ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ, Γερμανός αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) δήλωσε πρόσφατα: «Οι συγκοινωνίες είναι δύσκολες, δεν νομίζω πως το έχω ξαναζήσει αυτό σε Ολυμπιακούς Αγώνες». Για τον Οβτσάροφ αυτή είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα παράπονα της γερμανικής αποστολής αλλά και της βρετανικής για το εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού - σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, μάλιστα, οι αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το εστιατόριο και να φέρουν δικό τους σεφ - έχουν λάβει μεγάλη έκταση στον γαλλικό Τύπο. Ο Μαρτέν Φουρκάντ, πρώην ολυμπιονίκης του διάθλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών του Παρισιού 2024, δήλωσε για την ανεπάρκεια μερίδων, που καταγγέλλουν οι αθλητές αλλά και για τα προβλήματα μεταφοράς μεταξύ του ολυμπιακού χωριού και των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, πως θα βρεθεί σύντομα λύση.

«Θεωρώ πως αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μαζί με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δείχνουμε πως ανταποκρινόμαστε, ότι καταφέρνουμε να βρούμε γρήγορα - και είναι σημαντικό να το κάνουμε γρήγορα - τις απαντήσεις στα μικρά ερωτήματα που ανακύπτουν. Όμως, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα μεγάλο πρόβλημα και σήμερα είμαστε πολύ περήφανοι που εγκαινιάζουμε αυτό το «Πάρκο Πρωταθλητών», το οποίο αναμένεται να ενισχύσει την εμπειρία των αθλητών», δήλωσε ο Φουρκάντ.

Το εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού σερβίρει καθημερινά 40.000 μερίδες φαγητού

Από την αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων πολλοί αθλητές παραπονέθηκαν για ελλείψεις προϊόντων στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού. Ειδικότερα, οι αθλητές παραπονέθηκαν για την ανεπάρκεια σε ορισμένα προϊόντα, κυρίως, αυγά και κοτόπουλο, ενώ υπήρξαν παράπονα και για κρέας που σερβίρεται «πολύ ωμό». Για τα αυγά υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους αθλητές στο πρωινό του εστιατορίου του Ολυμπιακού Χωριού.

Από την πλευρά της η εταιρεία Sodexo Live, υπεύθυνη για το κέτερινγκ των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα L'Équipe πως «θα λάβει σοβαρά υπόψη τα αιτήματα των αθλητών και θα εργαστεί με επιμονή για την προσαρμογή των προμηθειών στην πραγματική κατανάλωση που έχει παρατηρηθεί».

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού συμμετέχουν περισσότεροι από 10.500 αθλητές από όλο τον κόσμο ενώ το κεντρικό εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού έχει χωρητικότητα 3.300 ατόμων και σερβίρει 40.000 μερίδες την ημέρα. Σύμφωνα με τον Ετιέν Τομπουά, γενικό διευθυντή της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024, οι αθλητές καταναλώνουν καθημερινά 1.000 μπαγκέτες, που παρασκευάζονται εντός του εστιατορίου του Ολυμπιακού Χωριού.

Με πληροφορίες από bfmtv / lequipe.fr

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ