Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Eurosport απομάκρυνε σχολιαστή μετά από σεξιστικό σχόλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Eurosport απομάκρυνε σχολιαστή μετά από σεξιστικό σχόλιο Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τα 400μ. ύπτιο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 / Φωτ.: EPA
0

Το Eurosport απομάκρυνε τον σχολιαστή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Μπομπ Μπάρλαντ, μετά το σεξιστικό του σχόλιο για τις γυναίκες και το μακιγιάζ.

«Λοιπόν, οι γυναίκες μόλις τερμάτισαν. Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες, αράζουν, κάνουν το μακιγιάζ τους» είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της κολύμβησης ο σχολιαστής του Eurosport, Μπομπ Μπάρλαντ, ενόσω η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γιορτάζει το Παρίσι 2024 ως τους «Ισότιμους Αγώνες», δεδομένου ότι οι γυναίκες αποτελούν πλέον το 50% των συμμετεχόντων.

To σχόλιο του Μπάρλαντ έγινε όταν η ομάδα της Αυστραλίας κατέκτησε χρυσό στα 4×100 ελεύθερο, γράφοντας ιστορία με το χρόνο 3:28.92 εξασφαλίζοντας το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό στο αγώνισμα

Το Eurosport επιβεβαίωσε στον Independent ότι ο συγκεκριμένος σχολιαστής δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του δικτύου. «Κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της κάλυψης του Eurosport, ο σχολιαστής Bob Ballard έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο. Για το λόγο αυτό, απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα σχολιασμού μας με άμεση ισχύ» εξήγησε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Ο Μπάρλαντ ζήτησε συγγνώμη δύο ημέρες αργότερα, δηλώνοντας: «Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να αναστατώσω ή να μειώσω κανέναν και, αν το έκανα, ζητώ συγγνώμη. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του γυναικείου αθλητισμού. Θα μου λείψει πολύ η ομάδα του Eurosport και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα εκδοθεί κανένα περαιτέρω σχόλιο. Σας ευχαριστούμε» δήλωσε δύο ημέρες μετά τις αντιδράσεις ο Μπάρλαντ. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM