Ολυμπιακοί Αγώνες - Λευτέρης Πετρούνιας: «Θα φύγουμε με χαμόγελο από δω την άλλη βδομάδα»

Ολυμπιακοί Αγώνες - Λευτέρης Πετρούνιας: «Θα φύγουμε με χαμόγελο από δω την άλλη βδομάδα» Facebook Twitter
Ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι / ΕΡΤ
0

Ο Λευτέρης Πετρούνιας «αγγίζει» την πρόκριση, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του σήμερα, στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο  Έλληνας Ολυμπιονίκης ή αλλιώς «Άρχοντας των κρίκων» εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του και πήρε 14.800 βαθμούς στην αξιολόγηση. Με αυτή τη βαθμολογία ο Λευτέρης Πετρούνιας μέχρι στιγμής βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως υπολείπονται αρκετοί ακόμα αθλητές, αλλά είναι σχεδόν απίθανο να μην πάρει την πρόκριση.

Λίγο μετά το φινάλε της εμφάνισής του, ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε πως «θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα». «Εδώ και μια εβδομάδα που είμαι εδώ κάνω προπονήσεις στις 7 και στις 8 το πρωί. Εγώ είμαι συνηθισμένος να κάνω στις τρεις, τέσσερις και στις πέντε το απόγευμα, που είναι και οι ώρες του τελικού. Έχω κόψει τις βαριές διπλές προπονήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα είναι όλα διαφορετικά. Μένει να το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος αθλητής.

«Η αλήθεια είναι ότι στο podium traning πριν τρεις μέρες που πηγαίνει βάσει προγράμματος βγήκα στις 12:45, το σημείο αναφοράς μου ήταν ο Ιορδανός στον ίππο. Στις 12:10 είδα τον Ιορδανό στον ίππο σε μια φάση που είχα και άλλες επαφές. Επίσης εχοντας και ένα σκίσιμο στο λουρί που είναι τεχνικό το κομμάτι, αλλά επικίνδυνο. Πήγαν διάφορα στραβά. Μπήκα λαχανιασμένος, δεν έκανα σωστό ζέσταμα. Εντόπισα δύο λάθη, το ένα ήταν η έξοδος, αλλά δεδομένης της κατάστασης τα πήγα καλά», σημείωσε για την προσπάθειά του.

«Αν πάει σωστά η έξοδος τότε ανεβαίνω στα 15.100, αν δεν κουνήσω και το κατακόρυφο θα πάω στο 15.200 – 15.300. Τα ξέρουμε τα λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι θα πλασαριστώ με καλή θέση, αλλά είναι τέσσερις καλοί που θα κάνουμε, γιατί τους “ευνοεί” η ώρα. Θα δούμε. Δεν θα προκριθώ πρώτος, οι δύο Κινέζοι είναι σε καλή κατάσταση και ο Τούρκος. Δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο από την πρώτη θέση, είμαι οκ με τον τελικό. Είμαι έτοιμος να βγω να αγωνιστώ και να αποδείξω την αξία μου», συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης σε ερώτηση αν θεωρεί πως αυτή είναι η ευκαιρία να γράψει ιστορία και αν αυτό του δημιουργεί έξτρα πίεση, κατέληξε απαντώντας πως «δεν με στρεσάρει αυτό. Είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα και την οικογένειά μου και φυσικά για τη χώρα μου. Τα παιδιά μου και η ψυχή μου είναι σε προτεραιότητα. Θέλω να το κάνω να το ευχαριστηθώ. Νομίζω ότι θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο από δω την άλλη βδομάδα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM