Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό της πυγμαχίας η Αλγερινή Ιμάν Κελίφ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό της πυγμαχίας η Αλγερινή Ιμάν Κελίφ Facebook Twitter
Ιμάν Κελίφ/ Φωτ.: EPA
0

Μία από τις προσωπικότητες που έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής σκηνής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ιμάν Κελίφ, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία.

Από τον πρώτο της αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά, η Ιμάν Κελίφ κατηγορήθηκε για τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης της και δέχτηκε αδίκως θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι διακινητές των fake news την επέκριναν ότι «είναι άνδρας, συνεπώς δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται στην πυγμαχία γυναικών». 

Χιλιάδες θεατές εμφανίστηκαν στον ημιτελικό της το βράδυ της Τρίτης. Ζητωκραύγαζαν όταν μπήκε στο ρινγκ ενάντια στην Ταϊλανδή Τζαντζάεμ Σουανναφένγκ, και ανέμιζαν τις πράσινο-λευκές σημαίες τους όταν προσγειώθηκε μια δεξιά γροθιά στον τρίτο γύρο που επισφράγισε τη νίκη της.

Παρά τις συναισθηματικές δυσκολίες των τελευταίων ημερών, φαίνεται να έχει προχωρήσει. Δεν υπήρξαν δάκρυα αυτή τη φορά. Γιόρτασε τη νίκη της την Τρίτη με χαμόγελα και γροθιές στον αέρα. Σταμάτησε στη ζώνη των μέσων ενημέρωσης και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις στα αραβικά. Είπε ότι δεν την νοιάζει η διαμάχη και είναι υπερήφανη για τη στιγμή αυτή.

Την Παρασκευή, η Χελίφ έχει την ευκαιρία να φύγει από το Παρίσι ως νικήτρια χρυσού μεταλλίου που δεν θα χρειαστεί να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτήν την υπόθεση για το υπόλοιπο της ζωής της.

Μάλιστα, στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Λιού Γιανγκ, που επίσης έχει κατηγορηθεί ότι έχει επίπεδα τεστοστερόνης άνω του ορίου των γυναικών.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός: Τρελάθηκε με πανό για την Κύπρο ο Αταμάν και προκάλεσε την αποβολή του - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM