Ολυμπιακοί αγώνες: Τα «δεινά» που έχουν χτυπήσει τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι

Ολυμπιακοί αγώνες: Τα «δεινά» που έχουν χτυπήσει τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι Facebook Twitter
Τζιανμάρκο Ταμπέρι / Φωτογραφία: Getty Images
0

Δεν φαίνεται να γλιτώνει εύκολα από την κακοτυχία που τον κυνηγά, ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι, ο Ιταλός σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Ταμπέρι είναι πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο είχε γίνει γνωστός επειδή αποφάσισε με τον συναθλητή του Μουτάζ Μπαρσίμ από το Κατάρ, να «μοιραστούν» το χρυσό μετάλλιο. Η κίνησή τους χαιρετίστηκε και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως κίνηση ύψιστης ευγενούς άμιλλας. Έκτοτε, ο Ταμπέρι απολαμβάνει αναγνωρισιμότητα και σεβασμό από τους πάντες και αυτό οδήγησε την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή να του προτείνει να είναι σημαιοφόρος της ομάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024.

Ολυμπιακοί αγώνες: Τα «δεινά» που έχουν χτυπήσει τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι Facebook Twitter
Ταμπέρι και Μπαρσίμ μετά τον προκριματικό του ύψους στο Παρίσι 2024 / Φωτογραφία: Getty Images

Πράγματι, ο Ταμπέρι έφερε τη σημαία της χώρας του περήφανος και ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς τα βίντεό του από το καραβάκι στον Σηκουάνα στις 2 Αυγούστου τον έδειχναν να το απολαμβάνει, συχνά χοροπηδώντας και χαιρετώντας τους πάντες με πάθος.

Κάπου εκεί άρχισε μια σειρά δεινών που βρήκαν τον Ιταλό Ολυμπιονίκη: Αρχικά, έχασε τη βέρα του στα νερά του Σηκουάνα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω Instagram, με μια δημόσια εκδήλωση «συγγνώμης» προς τη σύζυγό του, που χαρακτηρίστηκε ως υπέρτατα ρομαντική. Μάλιστα, το γεγονός έκανε τον Ταμπέρι viral και πάλι, τρία χρόνια μετά το Τόκιο και όλοι εξέφρασαν τη συμπάθειά τους στον Ιταλό άλτη. 

Κατόπιν, όμως, ο Ταμπέρι ασθένησε και χρειάστηκε όχι μόνο να επιστρέψει στην Ιταλία από τη Γαλλία όπου βρισκόταν, αλλά και να νοσηλευθεί προσωρινά. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, μέσω Instagram, πιθανότατα επρόκειτο για πέτρα στον νεφρό που του προκάλεσε αυτά τα συμπτώματα, τα οποία και τον υποχρέωσαν να μείνει πίσω στο πρόγραμμα των προπονήσεών του.

Η αλυσίδα δεινών συνεχίστηκε, καθώς η ασθένεια φαίνεται πως επηρέασε και την απόδοσή του, με τον Ταμπέρι να εμφανίζεται στον προκριματικό του ύψους μακριά από τον καλό του εαυτό. Κατόρθωσε να περάσει τα 2.24μ. αλλά απέτυχε στα 2.27μ. και χρειάστηκε να περιμένει το τέλος του αγώνα για να μάθει ότι τελικά κέρδισε την πρόκριση στον τελικό. Ο Ιταλός αθλητής μάλιστα ξέσπασε σε δάκρυα με αυτό που θεώρησε «αποτυχία».

Ολυμπιακοί αγώνες: Τα «δεινά» που έχουν χτυπήσει τον Τζιανμάρκο Ταμπέρι Facebook Twitter
εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, ο Ταμπέρι ξέσπασε σε δάκρυα κατά τον προκριματικό του ύψους / Φωτογραφία: Getty Images

Προηγουμένως πάντως, είχε προλάβει να δείξει και πάλι πως το αθλητικό πνεύμα που τον διακατέχει είναι αυτό της ευγενούς άμιλλας, καθώς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να βοηθήσει τον Μπαρσίμ, που τραυματίστηκε. Πριν ακόμα φτάσει το ιατρικό τιμ στον άλτη από το Κατάρ και χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, ο Ταμπέρι που μοιράστηκε μαζί του τότε το χρυσό, ήταν δίπλα του και έκανε ό,τι μπορούσε για να τον ανακουφίσει. 

Οι δυο τους τελικά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στον τελικό του άλματος εις ύψος στο Παρίσι 2024, που είναι προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο στις 20:00, ώρα Ελλάδος.

Με πληροφορίες από NBC


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός: Τρελάθηκε με πανό για την Κύπρο ο Αταμάν και προκάλεσε την αποβολή του - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM