Πριν τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο, φέτος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Από τη διάγνωση με καρκίνο στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μέσα σε τρία χρόνια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Το 2018, ο Μαξ Πάροτ πληροφορήθηκε «τα χειρότερα νέα της ζωής του» όταν διαγνώστηκε από τους γιατρούς με καρκίνο.

Τρεισήμισι χρόνια αργότερα η εικόνα είναι πολύ διαφορετική όπως και τα συναισθήματα: νικητής σε όλες τις μάχες, ο Καναδός κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο snowboard σε πλαγιά, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.  Κάνοντας την «καλύτερη κούρσα της ζωής του » ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Από μηδενική φυσική κατάσταση στο χρυσό ολυμπιακό

Ο Πάροτ διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στα τέλη του 2018 αλλά ως τον Ιούλιο του 2019 είχε καταφέρει να ξεπεράσει τη νόσο μετά από 12 κύκλους χημειοθεραπείας. «Τόσο πολλά μεσολάβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε βαθιά συγκινημένος στο BBC Sport. 

«Την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκα σε Ολυμπιακούς στην Pyeongchang, κέρδισα το αργυρό μετάλλιο και μετά ήρθα αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Ήταν ένας εφιάλτης, είναι τόσο δύσκολο να περιγράψω τι πέρασα. Δεν είχα φυσική κατάσταση, δεν είχα ενέργεια, δεν είχα δυνατούς μύες. Το να βρίσκομαι πάλι εδώ στους Ολυμπιακούς, ξανά στο βάθρο αλλά με χρυσό μετάλλιο, αισθάνομαι καταπληκτικά.»

Για να ανακάμψει χρειάστηκαν σκληρές προπονήσες. Την Κυριακή ο Πάροτ ήταν μόλις 10ος στους προκριματικούς αλλά και μετά συγκεντρώθηκε και ανέτρεψε τα προγνωστικά, όπως έχει συνηθίσει πλέον να κάνει. 

Από τη διάγνωση με καρκίνο στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μέσα σε τρία χρόνια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM