Apple και Google πρέπει να αφαιρέσουν το TikTok από τα App Stores έως 19 Ιανουαρίου, προειδοποιούν βουλευτές

Apple και Google: Πρέπει να αφαιρέσουν το TikTok από τα App Stores έως 19 Ιανουαρίου, προειδοποιούν βουλευτές Facebook Twitter
0

Google και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους στις Ηνωμένες Πολιτείες έως τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν δύο Αμερικανοί βουλευτές στους CEO των δύο εταιρειών την Παρασκευή.

Η διακομματική επιστολή προήλθε από τον πρόεδρο της Επιτροπής για την Κίνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνο Τζον Μουλέναρ, και τον επικεφαλής των Δημοκρατικών Ράτζα Κρίσναμουρθι.

Η κίνηση έρχεται μετά την απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία επικύρωσε νόμο που απαιτεί από την κινεζική ByteDance να πουλήσει το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες ή να αντιμετωπίσει απαγόρευση. Το TikTok χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Πιέσεις για πώληση του TikTok

Σε ξεχωριστή επιστολή προς τον CEO του TikTok, Σου Ζι Τσέου, οι βουλευτές προέτρεψαν την ByteDance να προχωρήσει σε πώληση της εφαρμογής. «Το Κογκρέσο έδρασε αποφασιστικά για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και τους Αμερικανούς χρήστες του TikTok από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας», σημειώνουν.

Αντίδραση ByteDance και TikTok

Η ByteDance και το TikTok έχουν ήδη καταθέσει επείγουσα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας προσωρινό μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νόμου.

Σε ανακοίνωσή του, το TikTok δήλωσε ότι, χωρίς δικαστική απόφαση, ο νόμος θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της εφαρμογής από τα καταστήματα εφαρμογών στις 19 Ιανουαρίου, καθιστώντας την «ανενεργή» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι, εάν ο νόμος τεθεί σε ισχύ, δεν θα απαγορεύσει άμεσα τη χρήση του TikTok από όσους το έχουν ήδη κατεβάσει. Ωστόσο, τόνισε ότι η απαγόρευση υποστήριξης από τις εταιρείες θα καταστήσει την εφαρμογή αργά ή γρήγορα «μη λειτουργική».

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζος Χόουλι, μιλώντας για την ανάγκη πώλησης του TikTok, επεσήμανε ότι ο νόμος δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών: «Το πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή υπόκειται στην εποπτεία του Πεκίνου – αυτό είναι το ζήτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη αυτή θέτει το TikTok στο επίκεντρο γεωπολιτικών εντάσεων και ερωτημάτων σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM