Ένα ιδιοφυής αλγόριθμος μετατρέπει το όνομά σου σε μια μελωδία

Ένα ιδιοφυής αλγόριθμος μετατρέπει το όνομά σου σε μια μελωδία Facebook Twitter
0

Οι δυτικοί κλασσικοί συνθέτες χρησιμοποιούσαν μουσικές ισοδυναμίες εδώ και αιώνες (τα μέσα, δηλαδή, για να μεταμορφώσεις λέξεις, συνήθως ένα όνομα σε ένα μουσικό μοτίβο χρησιμοποιώντας λογικές σχέσεις ανάμεσα σε γράμματα και τονικά ύψη). 

Η πιο διάσημη περίπτωση ήταν του συνθέτη Robert Schumann. Ο Schumann δημιουργούσε μια μελωδία πάνω στο όνομα της γυναίκας του που ήταν Κλάρα.

Ο Kai Konishi Dukes, ένας τσελίστας και συνθέτης που ζει σήμερα στο Λονδίνο πήρε την μέθοδο του Schumman και δημιούργησε έναν αλγόριθμο που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.  Μετατρέπει δηλαδή, το όνομα σου ή οτιδήποτε άλλο γράψεις μέσα στο κουτί σε ένα μικρό ποιηματάκι κλασσικής μουσικής. Βάφτισε τον αλγόριθμο Clarallel ως φόρο τιμής στην γυναίκα του Schumann.

Μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει εδώ.

 

Prelude for Lewis Jones

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM