Γερμανία: διακοπή σύμβασης με αμερικανικό πάροχο internet λόγω NSA

Γερμανία: διακοπή σύμβασης με αμερικανικό πάροχο internet λόγω NSA Facebook Twitter
1

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση του Time, η Γερμανική Κυβέρνηση, αποφάσισε να μην ανανεώσει την συνεργασία της με τον αμερικανικό κολοσσό παροχής Internet, Verizon. Μια απόφαση που εξεταζόταν από καιρό και παγιώθηκε μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Εντουαρντ Σνόουντεν, που εμπλέκουν την NSA σε παρακολουθήσεις γερμανών αξιωματούχων της κυβέρνησης αλλά και της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ.

Η αμερικανική εταιρεία παρείχε υπηρεσίες internet σε αρκετά υπουργεία και άλλα τμήματα της Γερμανικής Κυβέρνησης για πολλά χρόνια. Όχι όμως στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Το Γερμανικό υπουργείο εσωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Tobias Plate, ανακοίνωσε τη διακοπή της σύμβασης με τη Verizon, μετά τη λήξη της το 2015, δηλώνοντας ότι "Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Verizon υποχρεούται από το νόμο να παρέχει ορισμένα δεδομένα στην NSA, και αυτός είναι ένας από τους λόγους διακοπής της συνεργασίας μας με την εταιρεία".

Παράλληλα το Βερολίνο πρότεινε τη δημιουργία πιο ασφαλών δικτύων στην Ευρώπη ώστε να οι χώρες της ηπείρου να μην στηρίζονται σε αμερικανικές διαδικτυακές εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας ροής δεδομένων και πληροφοριών.

[ΤΙΜΕ]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM
Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM